סלט כרוב לבן, אדום ואגסים עם פקאנים מקורמלים של חן במטבח
מתכון לסלט כרוב לבן עם עלה מנגולד, אגסים ופקאנים מקורמלים חגיגי ועסיסי שמתאים לפסח, ארוחות חג, ארוחות חגיגיות ולכל יום שבא לכם סלט מרענן
בשיתוף "אגסים אמריקאיים"
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כרבע כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
כרבע כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
2-3 עליי מנגלוד חתוכים לרצועות דקות (ללא החלק הלבן)
2 אגסים חתוכים לפרוסות דקות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט
1 כף סילאן
חצי כפית חרדל דיז'ון
1 שן שום כתושה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
לפקאן מקורמל:
כ-1 כוס אגוזי פקאן
1 כף סילאן
חצי כף מים
קמצוץ מלח
אופן הכנה
1 להניח את כל מצרכי הרוטב בצנצנת או צלוחית ולערבב היטב.
2 לשים את הפקאנים במחבת, להניח על אש בינונית ולצלות עד שמזהיבים מעט. להוסיף סילאן, מים ומלח, לערבב עד שהסילאן מצפה את כל הפקאנים והפקאנים מתקרמלים ומשחימים, כ-2-3 דקות. ולהוציא לנייר אפייה. לחכות שיתקררו לגמרי.
3 להניח את הכרוב הלבן, האדום, מנגולד ואגסים בקערה רחבה.
4 לשפוך את הרוטב על הירקות, לפזר את הפקאן ולהגיש.