אגסים ביין – קינוח מרשים וקל להכנה
מתכון לאגסים ביין, הקינוח הכי קל להכנה, טעים ומרענן, מרשים במראה ומתאים לכל ימות השנה – וגם לפסח
בשיתוף עם אגסים אמריקאיים
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
6 אגסים גדולים קלופים עם הגבעול
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מיץ תפוזים
1 כוס מים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר
מעט גרידת לימון או תפוז
1 מקל קינמון גדול, שבור ל-3 חלקים
רבע כפית תבלין ציפורן (או 3 חתיכות ציפורן מיובש)
אופן הכנה
1 מבשלים בסיר בינוני על אש בינונית יין אדום, מיץ תפוזים, מים, סוכר, גרידת לימון/תפוז, מקל קינמון וציפורן תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס
2 משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-20-15 דקות עד שהאגסים רכים אך עדיין יציבים
4 מצננים היטב ושומרים את האגסים בתוך הנוזל במקרר עד 4 ימים