קרמבל לחם ואגסים בדבש
יובל בר-נר מכין קינוח אגסים וקרמאבל פשוט עם ניחוחות תפוזים ודבש, תוסיפו כדור גלידה מעל המנה לפינוק מושלם
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקרמבל:
300 גר’ לחם לבן ללא הקרום
100 גר’ חמאה מומסת
100 גר’ סוכר
לאגסים:
ארבעה אגסי אנג’ו אדום חתוכים לפלחים
100 גר’ סוכר
3 כפות דבש
4 כפות גרנד מרינייה/קואנטרו
מיץ מתפוז אחד
קליפה מגורדת מתפוז אחד
50 גר’ חמאה
שמנת של פעם
אופן הכנה
1 מכינים את האגסים: במחבת רחבה מחממים יחד את הסוכר והדבש עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס
2 מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, האגסים וקליפת התפוז וממשיכים לבשל במשך כמה דקות עד שהאגסים מתחילים להתרכך
3 מוסיפים את הליקר ומסירים מן האש
4 במעבד מזון טוחנים יחד לחם, חמאה מומסת וסוכר עד קבלת פירורים רטובים יחסית
5 מעבירים את האגסים עם כל הנוזלים לתבנית פיירקס בינונית כך שכל תחתית הכלי תכוסה בפירות ורוטב. מפזרים ומפוררים מעל את קרמבל הלחם ומעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, או עד שהפירורים משחימים יפה מעל
6 מוציאים מהתנור ומניחים לצינון למשך 15 דקות לערך
7 בעזרת כף גדולה מגישים מן הקרמבל לצלחת אישית או קערית ומעל מניחים גלידה וניל