קיש אגסים וגבינות של ליאור משיח
מתכון לקיש אגסים וגבינות השילוב שלא ידעתם שאתם צריכים. מתוך "לוהט במטבח עם ליאורוש"
זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי
בשיתוף "אגסים אמריקאיים"
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
125 גר' קמח לבן (כוס פחות כף)
¼ כפית מלח
¼ כף סוכר
65 גר' חמאה קרה בקוביות (רבע כוס)
30 מ"ל מים קרים (2 כפות)
לאגסים:
50 גר' חמאה מומסת
50 גר' חמאה מומסת
½ כפית מלח ים אטלנטי (או רגיל)
למלית רויאל:
100 מ"ל שמנת מתוקה (כחצי כוס)
100 מ"ל חלב (כחצי כוס)
1 ביצה גדולה
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט טחון
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
להרכבה:
150 גר' גורגונזולה / גבינה כחולה
50 גר' גליל גבינת עזים
50 גר' אגוזי מלך חצויים
50 גר' אגוזי מלך חצויים
חופן עלי מרווה
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, מלח, סוכר וחמאה קרה עד שהחמאה בגודל של עדשים.
2 מוסיפים מים עד שנוצר בצק.
3 מוציאים מהמיקסר, משטחים ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
4 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
5 על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה מניחים את האגסים האמריקאיים החתוכים לרבעים עם הפנים למעלה , מברישים חמאה מומסת ובוזקים מלח גס.
6 צולים בתנור כ-20-30 דקות עד שהם מתחילים להשחים.
7 לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה מקומחים קלות, ומעבירים אותו לתחתית תבנית קיש.
8 מצמידים לדפנות וחותכים את הבצק העודף.
9 בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הבצק ומקפיאים ל-10 דקות לפחות.
10 מוציאים את האגסים מהתנור ומניחים להם להתקרר.
מכינים את מלית הרויאל:
1 בקערה טורפים את הביצה, השמנת, החלב, המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.
2 מוציאים את קלתית הקיש מהמקפיא.
3 מסדרים את רבעי האגסים בתחתית הקיש
4 מפזרים ביניהם את עלי המרווה, חתיכות מהגבינה הכחולה, חתיכות מגבינת העזים.
5 מוזגים את מלית הרויאל מעל הכל.
6 מנקדים את הקיש עם אגוזי מלך חצוים וכמה עלי מרווה.
7 אופים כ-40-45 דקות עד שהקיש משחים מאוד.
8 אופציונלי: מוזגים מעט דבש על פני הקיש לפני ההגשה.
נראה מדהים
בטוח עושה הערב, רצה לקנות אגסים אמריקאים
בטוח עושה הערב, רצה לקנות אגסים אמריקאים
עמרי says:
שאלה
נראה מעולה, אך לא ציינת בכמה אגסים להשתמש
נראה מעולה, אך לא ציינת בכמה אגסים להשתמש
רחל says:
המתכון לקיש הרכבים נראה נהדר
אהובה says: