טארט אגסים ושקדים של ליאור משיח

מתכון לטארט אגסים של ליאור משיח מתוך "לוהט במטבח עם ליאורוש"

זמן הכנה
30 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
חלבי

בשיתוף "אגסים אמריקאיים"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
45 גר' אבקת סוכר (1/3 כוס)
85 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר (1/3 כוס)
1 ביצה גדולה
170 גר' קמח לבן (כוס פחות 2 כפות)
לקרם שקדים:
100 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
100 גר' סוכר (חצי כוס)
1 כפית מחית וניל / תכולת ¼ מקל וניל
1 ביצה גדולה
200 גר' שקדים טחונים (כוס)
10 גר' קורנפלור (כף שטוחה)
אגסים מבושלים ביין:
3 אגסים קלופים, מגולענים וחצוים
500 מ"ל יין לבן (2.5 כוסות)
500 מ"ל מים (2.5 כוסות)
250 גר' סוכר (כוס ורבע)
1 מקל וניל מרוקן
מיץ מ-1 לימון
להברשה:
3 כפות ריבת משמש
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מקרימים את אבקת הסוכר עם החמאה עד לקבלת משחה אחידה.
2 מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב עד לאיחוד.
3 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק.
4 משטחים ל"פיתה", עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות ½ שעה.
5 לאחר קירור הבצק, מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה מקומחים מעט לעובי ½ ס"מ.
6 מעבירים את הבצק המרודד לתבנית פאי / טארט ויוצרים את הקלתית.
7 מצמידים את הבצק לדפנות התבנית וחותכים את הבצק העודף.
8 בעזרת מזלג מחוררים את תחתית הקלתית ומעבירים למקפיא, לפחות ל-10 דקות.
מבשלים את האגסים:
1 בסיר מרתיחים את היין, מים, סוכר, וניל ומיץ מלימון עד שהסוכר נמס.
2 מחלישים את האש ומוסיפים את האגסים הקלופים, מגולענים וחצויים.
3 מבשלים כ-20-30 דקות עד שהאגסים מתרככים וסכין יכולה לעבור בהם בקלות.
4 מסננים את האגסים.
מכינים את קרם השקדים:
1 במיקסר מקציפים את החמאה, הוניל והסוכר. מוסיפים את הביצה ומקציפים לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2 מוסיפים את השקדים הטחונים והקורנפלור עד לאיחוד.
מרכיבים את הטארט:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
2 מוציאים את קלתית הטארט הקפואה, ומשטחים בתוכה את קרם השקדים עד כחצי מגובה התבנית.
3 פורסים את האגסים לפרוסות דקות, ומניחים את ששת חצאי האגסים הפרוסים בצורת מניפה על קרם השקדים.
4 מפזרים שקדים פרוסים בין האגסים.
5 אופים כ-40-45 דקות עד שקרם השקדים והבצק משחימים מאוד.
6 מוציאים מהתנור ומניחים לטארט להצטנן.
7 בסיר קטן, מרתיחים 3 כפות ריבת משמש עם 3 כפות מים.
8 מברישים שכבה דקה של התערובת שרתחה על האגסים כדי שיבריקו.
השילוב המושלם בין קרם שקדים, אגסים ובצק טארט מושלם. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      גודל התבנית

       היי ,
      המון בהצלחה !!!!
      לא מוזכר גודל התבנית .

       היי , המון בהצלחה !!!! לא מוזכר גודל התבנית .
      צבי says:
      • תבנית עגולה 24 ס״מ

        תבנית עגולה 24 ס״מ
        ahiad says: