לחם פומפרניקל תוצרת בית של מיקי שמו

איך מכינים לחם פומפרניקל בבית? מתוך “מיקי שמו עושה בית ספר – עונה 2”, המתכון של אבה הנסן, מנהל מאפיית “לחם יין”

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

יום לפני, לפוליש:
600 גרם מים
600 גרם קמח
5 גרם שמרים ( גרם לכל קילו)
ללחם:
80 גרם שיפון
200 גרם קמח מלא
60 גרם שמן
60 גרם סילאן
80 גרם סובין
40 גרם פשתן
40 גרם חמניות
10 גרם שמרים יבשים ( 25 גרם טריים)
40 גרם מלח
40 גרם סוכר חום
500 מ”ל מים פושרים ( 30-40 מעלות)
1.200 ק”ג פוליש
לתערובת העיטור:
גרעיני דלעת, קוואקר, גרעיני חמנייה
לעיטור: פיקורינו/פרמזן
אופן הכנה
1 בקערה גדולה מערבבים את כל הנוזלים.
2 מוסיפים לקערה עם הנוזלים את כל היבשים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
3 מעבירים את הכל למיקסר חזק, ללישה של 10 דקות.
4 בינתיים, משמנים תבניות ומפזרים עליהן מתערובת הציפוי – בנדיבות.
5 מחלקים את הבצק (הוא מעט נוזלי, זה בסדר) ל- 4 תבניות ומתפיחים כשעה עד שעה וחצי.
6 מפזרים גבינה צהובה קשה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות במשך 45 דקות ועוד 10 דקות נוספות על 200 מעלות
7 מצננים על הרשת
לחם פומפרניקל תוצרת בית של מיקי שמו
לחם פומפרניקל תוצרת בית של מיקי שמו

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: