עוגת פבלובה כשרה לפסח פרווה
מתכון לעוגת פבלובה כשרה לפסח, עם קצפת (פרווה) ותותים. מושלמת לליל הסדר, כי מי לא אוהב פבלובה?
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 חלבונים עדיף בטמפרטורת החדר
2 1/2 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
2 כפות קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה ללא אוכלי קטניות)
לקצפת:
2 מכלי שמנת צמחית
5 כפות סוכר
חבילת תות שדה טרי
אופן הכנה
1 מחממים תנור ל 125 מעלות וטורבו ומכינים 2 תבניות אפייה עם נייר אפייה
2 מכניסים לקערת מיקסר את החלבונים והמלח ומקציפים במהירות גבוהה. מוסיפים סוכר לאט ומקציפים עוד 8 דקות עד שהקצף מאד יציב ומבריק. מוסיפים קורנפלור ומערבבים עוד 10 שניות
3 מכניסים לשקית זילוף חצי מכמות המרנג, יוצרים שבלול על תבנית אפייה (עיגול קטן שגדל וגדל) עד שיווצר עיגול שטוח של מרנג על התבנית. עושים זאת גם בתבנית השנייה עם המחצית השנייה של המרנג שנשאר
4 אפשר גם עם מרית, אבל כדאי קודם לצייר על נייר האפייה עיגול (בעזרת צלחת הפוכה)
5 אופים את 2 התבניות במרכז התנור שעה ועשרים, מכבים את התנור ומשאירים בתנור לעוד 25 דקות
6 בזמן שהמרנג מתקרר מכינים את הקצפת: בקערת מיקסר שמים את השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצפת יציבה
7 מרכיבים את העוגה סמוך להגשה, עד אז שומרים את המרנג בטמפרטורת החדר
8 שמים תחתית מרנג, מורחים עליה מחצית מהקצפת, מפזרים תותים חתוכים באופן שווה, שמים את שכבת המרנג השנייה, מורחים את שארית הקצפת ומפזרים מלמעלה את התותים הנותרים