לחמניות שמרים עם קרם פטיסייר וריבת פירות יער

מתכון למאפה שמרים אישי במילוי קרם פטיסייר ופירות יער, שקל להכין וקשה להפסיק לאכול. של הבלוגרית ספיר אסייג

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק שמרים:
500 גרם קמח מנופה (2 כוסות)
8 גרם שמרים יבשים (כפית)
40 גרם קורנפלור
60 גרם סוכר
מעט מלח
1 ביצה
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות (קצת יותר מחצי חבילה)
1 כוס חלב (240 גרם)
לקרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב ( 2 כוסות)
4 חלמונים
כפית מחית וניל (או תמצית וניל, או שקית סוכר וניל)
120 גרם סוכר (חצי כוס)
ריבת פירות יער
ביצה להברשה
לקישוט ולא חובה : סוכר גבישי
אופן הכנה
מתחילים עם הקרם פטיסייר:
1 בקלחת נביא לרתיחה את מחית הוניל והחלב. במקביל, בקערה נפרדת נטרוף חלמונים, סוכר וקורנפלור.
2 לאחר שהבאנו לרתיחה ניצוק את החלב על בלילת החלמונים תוך כדי שאנחנו טורפים נמרצות.
3 נעביר דרך מסננת את כל הבלילה המאוחדת חזרה לקלחת ונטרוף עד שמסמיך.
4 לאחר הסמכה נעביר לקערה ונכסה בניילון נצמד כאשר הניילון נוגע ישירות בקרם ועוטף אותו מכל כיוון בכדי שלא יווצר קרום ונעביר למקרר.
בינתיים מכינים את הבצק:
1 בקערת המיקסר מערבבים קמח, סוכר ושמרים יבשים. מוסיפים חלב וביצה ומערבבים לאיחוד.
2 מחברים את וו הלישה ומפעילים את המיקסר על מהירות בינונית.
3 מוסיפים מעט מלח ובשלבים מוסיפים את קוביות החמאה עד שהוספנו הכל.
4 לשים על מהירות בינונית למשך כ8-10 דקות
5 נקבל בצק אחיד ובהיר ונתפיח אותו בקערה משומנת מעט למשך שעה או עד הכפלת הנפח.
6 לאחר התפחה ניצור מהבצק כדורים, כל כדור 70 גרם.
7 נעשה באמצע כל כדור שקע בחלקו האמצעי בעזרת כוס או בעזרת האצבעות ובשקע נמלא את קרם הפטיסייר שלנו.
8 מעליו נניח מריבת פירות היער שלנו ונערבב ביניהם ממש מעט.
9 נבריש את צידי הבצק בביצה ונפזר מעל סוכר גבישי.
10 מתפיחים לעוד כ10-15 דקות
11 מחממים תנור על טורבו על 200 מעלות
12 מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד השחמה יפה של הבצק

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      קרם פטיסייר

       היי, לא ציינת כמה כפות קורנפלור

       היי, לא ציינת כמה כפות קורנפלור
      חניתה קרן says:
      • תוקן. תודה

        תוקן. תודה
        רועי says: