קונכיות תפוחי עץ ובננות של מרים כהן

משובח: מרים כהן עם מתכון טעים אש ופשוט לקונכיות תפוחי עץ ובננות שאתם חייבים על שולחן החג

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 ק”ג בצק עלים – רצוי מחמאה
3 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 בננה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה או מרגרינה
1/2 כפית קינמון
2 כפיות וניל נוזלי או 1 שקית סוכר וניל
אבקת סוכר לפיזור על הקונכיות
כלים
16 עטרות נייר מספר 4 או תבנית שקעים מסיליקון
1 תבנית אלומיניום
אופן הכנה
1 ממיסים במחבת חמאה /מרגרינה ומוסיפים את תפוחי העץ יחד עם הסוכר ומבשלים על אש בינונית עד שהתפוחים נהיים רכים
2 מוסיפים את הוניל והקינמון ומערבבים היטב
3 מסירים את המחבת מהאש.
4 מוסיפים את קוביות הבננה אל תפוחי העץ המבושלים.
5 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
6 חותכים את הבצק לאורכו ל- 4 רצועות שוות ברוחב 5 ס”מ וכל רצועה חותכים ל- 4 ריבועים שווים = סה”כ 16 ריבועים שווים.
7 לוקחים ריבוע של בצק ופותחים אותו בעזרת האצבעות.
8 במרכז של הריבוע מניחים כפית מתערובת תפוחי העץ והבננה.
9 סוגרים את קצוות הבצק יחדיו.
10 מניחים בתוך העטרה ומסדרים בתוך תבנית האפיה המלבנית או שמניחים בתוך תבנית שקעים מסיליקון וחוזרים על הפעולה עם יתר ריבועי הבצק.
11 אופים בתנור למשך כחצי שעה, או עד שהקונכיות משחימות מעט.
12 מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
13 לאחר הצינון, מפזרים מעל הקונכיות אבקת סוכר.
14 * הצעת הגשה: רצוי להגיש את הקונכיות כשהן פושרות . **שימו לב 3> הקונכיות נפתחות במשך האפיה.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות