פסטייה עוף שקדים וזעפרן בפילו אפוי של אבי לוי
מתכון קל להכנה לפסטייה עוף שקדים וזעפרן בפילו אפוי. מנה טעימה ומושלמת לארוחת שישי, שבת וחג.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 נתחים של פרגית קצרה
2 בצלים גדולים
2 מקלות קינמון
שמן זית
מעט זעפרן
200 גרם שקדים מולבנים קלופים
100 גרם דבש איכותי
מלח
פלפל שחור
עלי נענע לקישוט הצלחת
אבקת סוכר
אגוז מוסקט
כמון
כורכום
קינמון טחון
תבלין שווארמה
כפית מי זהר
עלי בצק פילו
שומשום
אופן הכנה
1 את נתחי הפרגית צולים במחבת או בתנור בחום גבוה עד לצלייה מוגמרת של הנתחים.
2 מניחים על משטח חיתוך וקוצצים היטב לקוביות קטנות.
3 בסיר מטגנים במעט שמן זית את רצועות הבצל עד להזהבה עדינה, מוספים מקלות קינמון, זעפרן והתבלינים
4 מוסיפים פנימה את קוביות הפרגית ומקפיצים יחד מספר דקות ומורידים מהאש.
5 את השקדים מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לצלייה עד לקבלת צבע זהוב ויפה, מוציאים ומעבירים למעבד מזון יחד עם: קינמון, מעט מי זהר, טוחנים הכול ומעבירים לקערה נפרדת.
6 משדכים את הפרגית המתובלת עם השקדים בקינמון, מוסיפים דבש ומערבבים היטב.
7 לוקחים 3 עלי פילו, משמנים היטב עם ספרי או מברשת. מחלקים את הדפים ל-3 רצועות.
8 בקצה של כל רצועה מניחים כף גדושה של המלית ומגלגלים למשולש.
9 אופים בחום של 190 מעלות עד להשחמה.