פסטייה מלאווח – מתכון מפתיע של תומס מבשל באהבה עם ג'קי אזולאי

פסטייה מלאווח ממולא של תומס, “אצל ג’קי 2” – ארוחה משפחתית

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
3 כפות שמן לטיגון.
500 גרם סה”כ של חלקי פנים: ניתן לשלב טחול עוף, כבד עוף, לבבות, יש אפשרות להוסיף רצועות של פרגיות או שווארמה הודו נקבה, חצי צרור כוסברה.
תבלינים:
ניתן להשתמש בתבלין למעורב מוכן או לתבל בכפית שטוחה כמון, כפית שטוחה פפריקה, חצי כפית פלפל שחור (אני מעדיף גרוס)-
קורט מלח (חלקי הפנים מלוחים) צ’ילי חריף לא חובה.
אורז ופרגיות עם שקדים
צילום: איתיאל ציון, אורז ופרגיות עם שקדים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 מנקים היטב את הטחול והלבבות.
2 את כבד העוף צולים על אש גלויה מטעמי כשרות, מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן עד
הכנת המלוואח:
1 מורחים 2 יחידות מלוואח- בצק יינון בשמן זית בשני הצדדים ומרדדים בין 2 ניירות אפייה אך שומרים על צורתו העגולה (גודל שמתאים לתבנית עגולה 24).
2 משמנים את התבנית במעט שמן זית ,מניחים 1 יחידת מלוואח וממלאים במעורב (חשוב שהמעורב לא יהיה חם).
3 משטחים את המעורב בגובה אחיד וסוגרים עם היחידה השנייה.
4 מקפלים היטב את הקצוות של הדף העליון תחת הדף התחתון ,מברישים בשמן זית ומפזרים מעט סומסום לקישוט.
5 אופים בחום 180 מעלות עד להשחמה כ 25 דקות,מניחים את התבנית בחלק התחתון של התנור.
6 מגישים לצד טחינה צהובה בטעם קארי וטחינה לבנה.- טחינה אחווה טחונים יחד בבלנדר מוט.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות