פסטייה בקלאווה של יהודה עמר
שילוב מנצח של שני מתכונים אהובים – פסטייה בקלאווה של יהודה עמר, לא רק לראש השנה. מתוך התוכנית "אז מה נכין היום".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למילוי:
4 בצלים לא גדולים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן קנולה
1 כף סילאן
300 גרם חזה עוף טחון
1 כפית מלח
1 כפית אגוז מוסקט
1 כפית בהרט
1 כפית קינמון
1 כפית ראס אל חנות
½ כפית פלפל שחור
1 כף ממרח שומשום וסילאן
חופן אגוזי מלך
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים חמים
1 נקטרינה חתוכה לקוביות כולל קליפה
פלח לימון
להרכבה:
חבילת עלי פילו
אופן הכנה
1 בתוך מחבת עם מעט שמן על אש נמוכה מטגנים את הבצל על לשקיפות מוסיפים את הסלאן ומקרמלים.
2 מוסיפים את החזה עוף למחבת עם הבצלים המקורמלים ומאדים אותו עד שמוכן. חשוב לפורר אותו שלא יהיו גושים.
3 מוסיפים את התבלינים ומבשלים מעט.
4 מוסיפים לתערובת ממרח שומשום סילאן ומערבבים.
5 בקוצץ ידני קוצצים אגוזי מלך ומוסיפים למחבת, מערבבים ומורידים לקירור.
מכינים את הסירופ:
1 בקסרול שמים את כל מרכיבי התערובת, מביאים להרתחה, מערבבים ומקררים.
2 לוקחים את עלי הפילו ומחלקים לארבע בעזרת מקל קטן או שיפוד מקפלים על המקל, ממלאים בתערבות ומגלגלים, מכווצים ומוציאים את המקל.
3 אופים בחום של 220 מעלות למשך כ- 15 דקות עד להשחמה.
4 בעת היציאה מהתנור כשהמנה עוד חמה מוזגים את הסירופ בעזרת מסננת ומורחים מעל את הסירופ.