פסטה פרוסקה של הילה אלפרט

כמה שהוא קל ככה הוא טעים. מתכון שהוא פיתוח של קלאסיקה מדרום איטליה, הולך מצוין עם וודקה ועם מעט שמנת חמוצה מעל

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

הכמות ל-3 אנשים
250 גר’ פסטה ספגטי או לינגוויני
5 כפות שמן זית
4 בצלים סגולים
0.5 פלפל חריף חף מזרעים
2 תפוחי אדמה
2 פילטים אנשובי משומר בשמן זית
2 ביצים קשות
4 צנוניות קצוצות דק
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
אופן הכנה
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן
2 מסננים את הפסטה ושומרים מעט ממי הבישול
3 מבשלים את תפוחי האדמה, עד לריכוך, קולפים וחתוכים לקוביות בגדול של ס”מ
4 קולפים וחוצים את הבצלים לאורכם, וחותכים לפרוסות דקות
5 במחבת גדולה ורחבה שתוכל לקלוט לתוכה את הפסטה, מחממים 5 כפות שמן זית
6 מוסיפים את הבצל ומטגנים, מעל אש בינונית תוך ערבוב כשבע דקות בערך
7 מוסיפים את הפלפל החריף ומוסיפים לטגן עד שיפיץ ריח עז
8 מוסיפים את האנשובי ואת תפוחי האדמה, ומוסיפים לטגן עד שיימס
9 מרסקים את הביצים הקשות אפשר ורצוי בעזרת פומפייה דקה
10 מוסיפים את הביצים לסיר עם הבצל, יחד עם כף או שתיים ממי הבישול ומערבבים היטב
11 מתבלים בפלפל שחור גרוס, מלח דק ומעט שמן זית
12 בהגשה מוסיפים נגיעה של שמן זית, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה קצוצה וצנוניות

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות