מרק חומוס ופסטה של לאון אלקלעי
מרק שהוא מנה עיקרית משביעה ועשירה בסגנון רומאי מתוך “לאון אל דנטה”
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם גרגרי חומוס בולגרי
200 גרם עגבניות מרוסקות
2.5 ליטר מים
1 שן שום לא קלופה
1 ענף רוזמרין קטן
4 כפות שמן זית
1 בצל לבן בינוני פרוס דק
1 שן שום קצוצה
2 ענפי פטרוזיליה קצוצים
1 ענף סלרי אמריקאי קצוץ
100 גרם גזר קצוץ
1 פלפל צ’ילי יבש
250 גרם פסטת צינורות קצרים
100 גרם גבינת גרנה פדנו מגוררת
אופן הכנה
1 משרים את גרגרי החומוס ל – 24 שעות תוך החלפת המים פעמיים
2 מבשלים את החומוס עם שן השום והרוזמרין כשעה
3 במחבת שמים שמן, בצל, שום, פטרוזיליה, סלרי, גזר ופלפל צ’ילי יבש
4 מחממים ומאדים על להבה בינונית לפני שהכל משחים
5 מוסיפים למרק ומבשלים כמה דקות לאיחוד טעמים
6 מוסיפים את הפסטה ומבשלים על פי הוראות היצרן
7 מעבירים לצלחות מרק ובוזקים גבינת גרנה פדנו מגוררת בנדיבות
