קרפלך כשר לפסח מקמח תפוחי אדמה

מתכון לקרפלעך כשרים לפסח, ממולאים בתפוחי אדמה מתערובת קמחים כשרים לפסח

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי/פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס קורנפלור
1/2 כוס קמח מצה/קמח שקדים
1 ביצה
1 כף שמן
למילוי:
4 תפוחי אדמה גדולים
25 גרם חמאה (או 20 גרם שמן לפרווה)
מלח
פלפל שחור
1 בצל קצוץ
שמן לטיגון
אופן הכנה
1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים. מסננים ומועכים לפירה עם מעט חמאה (או שמן) ומלח.
2 שומרים בצד כחצי כוס ממי הבישול ו-3 כפות מפירה תפוחי האדמה
3 מטגנים בצל גדול קצוץ עד להשחמה, מוסיפים לפירה ומתבלים במלח ופלפל.
4 מערבבים בקערה את הקמח, ביצה, 3 כפות מהמחית ומי הבישול ולשים עד לקבלת בצק אחיד שאינו דביק. במידה והבצק דביק מוסיפים קמח
5 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק.
6 קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס ומניחים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול.
7 מכסים בעיגול נוסף, ובעזרת מזלג סוגרים את הצדדים של הבצק מסביב למילוי שבפנים
8 מרתיחים מים בסיר גדול. לאחר שהמים רתחו מוסיפים כף מלח וכף שמן. מוסיפים את הכיסונים. כשהכיסונים צפים מעל לפני המים ממתינים עוד כ-7 דקות ומוציאים לקערה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות