בראוניז כשר לפסח של חן במטבח
מתכון לבראוניז ללא גלוטן, בראוניז כשר לפסח של חן במטבח. אי אפשר להפסיק לאכול אותם הבראוניז האלה משגעים!
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
פרווה
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית ריבועית 23*23:
4 ביצים גדולות
¾ כוס סוכר לבן
¼ כוס סוכר חום כהה
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
¾ כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דחוסה שקדים טחונים/קמח שקדים
¼ כוס אבקת קקאו
½ כפית מלח
100 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה
השימוש בכוס מדידה של 250 מ"ל
1 לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית ריבועית בנייר אפייה ולשמן מעט.
2 להניח את קוביות השוקולד בקערית, לחמם במיקרוגל כדקה, לחכות כמה שניות ולערבב עד שהשוקולד נמס (אם עדיין יש גושים אז לחמם עוד). לחכות שיצטנן כ-2 דקות.
3 להניח את הביצים בקערה גדולה, להוסיף סוכר לבן וחום ולטרוף עם מטרפה ידנית עד שהתערובת מעט תפוחה ובהירה.
4 להוסיף שמן ותמצית וניל ולערבב. להוסיף את השוקולד המומס תוך כדי ערבוב.
5 להוסיף, שקדים טחונים, אבקת קקאו ומלח ולערבב עם לקקן.
6 להוסיף שוקולד קצוץ ולערבב.
7 להעביר את התערובת לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה של כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הבראוניז יוצא עם פירורים לחים מאוד.
8 לצנן לגמרי, להוציא מהתבנית ולחתוך לריבועים. לשמור בצנצנת עוגיות אטומה עד 2-3 ימים או במקרר עד שבוע.
9 אפשר לשמור את הבראוניז עד חודשיים במקפיא.
הצג תגובות נוספות
מושלם.גורף מחמאות כל פעם מחדש.
מתכון קל,טעים בטירוף. תודה רבה!
מתכון קל,טעים בטירוף. תודה רבה!
עינת says:
החלפת השמן
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? כמה?
האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? כמה?
דינה says:
המתכון הספציפי הזה הוא עם שמן. אבל בהחלט אפשר לנסות להחליף בחמאה
המתכון הספציפי הזה הוא עם שמן. אבל בהחלט אפשר לנסות להחליף בחמאה
rotem says:
מתכון מעולה!!! יצא ממש טעים !
מאיה says: