עוגת מוס פסיפלורה ושוקולד לבן עם ג’לי אננס-מנגו
אסטלה מלמדת בכיתת האומן שלה להכין עוגת מוס פסיפלורה ושוקולד לבן עם ג’לי אננס- מנגו. מתכון ל-2 פסים במסגרת בגודל 11X38 ס”מ מתוך העונה השלישית של התוכנית "אסטלה – כיתת אומן".
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
למוס הפסיפלורה:
287 גרם מחית פסיפלורה
37 גרם תערובת ג’לטין
235 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
183 גרם מרנג איטלקי
ג’לי אננס – מנגו:
225 גרם מחית אננס
225 גרם מחית מנגו
75 גרם סוכר
105 גרם תערובת ג’לטין
מוס שוקולד לבן:
150 גרם שמנת מתוקה
2 גרם מקלות וניל (1/2 יח’)
225 גרם שוקולד לבן
40 גרם תערובת ג’לטין
19 גרם רום לבן
375 גרם שמנת מתוקה מוקצפת
אופן הכנה
מוס הפסיפלורה:
1 מחממים כמות קטנה של המחית ל- 60°c.
2 מוסיפים ג’לטין מומס ומאחדים עם יתרת המחית.
3 מערבבים כשליש מהמחית עם מרנג ומחברים עם שאר המחית.
4 מקפלים את הקצפת אל התערובת בהדרגה.
ג’לי אננס:
1 מחממים מחצית מהמחית עם הסוכר עד להמסה.
2 מאחדים עם יתרת המחית ועם ג’לטין מומס.
3 יוצקים 250 גרם לכל מסגרת ולהקפיא.
מוס שוקולד לבן:
1 מביאים לרתיחה את השמנת עם מקלות וניל.
2 יוצקים את המסה החמה על השוקולד הלבן ולאחר כחצי דקה טוחנים בעזרת בלדר מוט עד לקבלת מסה אחידה.
3 מוסיפים ג’לטין מומס ורום.
4 מקפלים קצפת כשהתערובת מתחת ל-35°c.
5 הרכבת העוגה (up side down: מותחים היטב ניילון נצמד על גבי המסגרות.
6 יוצקים 400 ג’ מוס פסיפלורה לכל מסגרת. מקפיאים ליצירת קרום.
7 מניחים מלבן רולדה מעל המוס.
8 מניחים את מלבן הג’לי הקפוא מעל הרולדה ומעליו עוד מלבן רולדה.
9 יוצקים את מוס השוקולד הלבן מעל הרולדה (350 ג’ לכל תבנית).
10 מניחים מלבן רולדה מעל מוס השוקולד הלבן. מקפיאים היטב.
11 הופכים את המוס, מחלצים מהתבנית, מצפים ומקשטים.