עוגת שמרים (פרווה) שוקולד, קוקוס ושקדים קראנץ׳

מתכון לעוגת שמרים במילוי שוקולדים, קוקוס וציפוי שקדים כזאת שתיכנס לקטלוג העוגות הקבועות שלכם.ן בבית. מתכון של הבלוגר עידו פלפל

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
500 גרם קמח (3 וחצי כוסות)
50 גרם קוביות מחמאה טמפ׳ חדר (חצי חבילה)
50 גרם שמן (רבע כוס)
220 גרם חלב סויה חמים
2 ביצים (M)
חצי כפית מלח
50 גרם סוכר (רבע כוס)
כף שמרים יבשים
למילוי קוקוס:
100 גרם מחמאה
40 גרם אבקת שקדים
60 גרם שבבי קוקוס קטנים
100 גרם אבקת סוכר
למילוי שוקולד:
100 גרם מחמאה
קורט מלח
80 גרם קקאו
80 גרם סוכר חום בהיר
כפית תמצית וניל
בנוסף:
ממרח שוקולד פרה פרווה
100 גרם שוקולד לבן קצוץ/שוקולד ציפס לבן
שקדים פרוסים
ביצה להברשה
לסירופ סוכר:
70 גרם סוכר
70 גרם מים
אופן הכנה
ל 2 עוגות פס:
1 נתחיל מהבצק- בקערה נשים את כל החומרים מלבד המחמאה ונלוש כ8 דקות במהירות נמוכה-בינונית לבצק אחיד ודביק מעט.
2 נמשיך ללוש ונוסיף כל כמה דקות 2 קוביות מחמאה לבפנים ולבסוף אחרי שהוספנו את כל המחמאה נמשיך ללוש עוד 5 דקות
3 נעצור את פעולת הלישה, נתן לבצק לנוח מכוסה במגבת חצי שעה ואז נלוש שוב 5 דקות, ושוב נכסה ונתפיח לעוד שעה (לא מרססים את הבצק בשמן הוא שומני גם ככה)
4 לאחר התפחה , נעבור לעבוד על המליתות- למלית השוקולד נמיס את המחמאה במיקרוגל המסה מלאה, לאחר מכן נוסיף את כל החומרים, נערבב עד שאחיד ונניח בצד
5 למלית קוקוס נעשה בדיוק אותו דבר – נמיס את החמאה, נערבב את שאר החומרים ונניח בצד (אם המלית מתקשה , לפני שנמרח על הבצק נחמם שוב 20 שניות במיקרוגל)
6 מחלקים את הבצק ל 2 חלקים, כאשר כל חצי נרדד על משטח עבודה למלבן דק (לא צריך לקמח)
7 על חצי מהבצק נמרח חצי מכמות מלית השוקולד שלנו, עליה נניח חצי מכמות מלית הקוקוס שלנו, מעל הכל נפזר חצי מהשוקולד לבן.
8 על הרבע בצק הצמוד למלית נמרח את ממרח השוקולד שלנו בשכבה דקה.
9 את הרבע האחרון של הבצק נחרוץ עם סכין אלכוסונים על מנת ליצור את הדוגמא (לא חובה).
10 נגלגל את הבצק כאשר מתחילים מצד המלית, נסגור את הקצוות טוב ונעביר לחצי שעה התפחה.
11 מחממים תנור ל 180 מעלות
12 לאחר התפחה נבריש בביצה, ונפזר מעל להכל שקדים. 12. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל25 דקות
13 נעבור להכנת הסירופ- בסיר נשים את המים והסוכר ונבשל עד שהסוכר נמס , נוריד מהאש ונקרר.
14 כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור נמרח בסירופ סוכר הקר .
הערה:
1 אפשר בהחלט להחליף את כל החומרים לחומרים חלביים ולקבל עוגה חלבית
עוגה מושחתת ופרווה! צילום: עידו פלפל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות