עוגת שוקולד טבעונית – ללא חלב וללא ביצים
עוגת שוקולד טעימה ואוורירית ללא חלב וביצים. מתאימה גם למי שמחפש קינוח פרווה.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1.5 כוסות קמח
0.25 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
0.33 כפית מלח
1 כוס סוכר
1 כוס מים
0.33 כוס שמן
1 כף מיץ לימון או חומץ או חומץ תפוחים
1 כף תמצית וניל
לגנאש השוקולד:
1 מיכל שמנת צמחית
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל-170 מעלות
2 מנפים את הקמח מספר פעמים (זה עוזר לגרום לעוגה להיות אוורירית)
3 מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח
4 מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
5 בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים: שמן, מים, תמצית וניל, לימון/חומץ
6 בהדרגה מאחדים את 2 התערובות ביחד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
7 בהדרגה שופכים את תערובת הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
8 יוצקים לתבנית משומנת 20 ס"מ ואופים כ-35 דקות עד שהעוגה מוכנה. (הזמן עשוי להשתנות בהתאם לסוג התנור)
9 מכינים את הציפוי (גנאש): ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר ואת השמנת הצמחית. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
10 לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעליה באופן אחיד את גנאש השוקולד.
בתיאבון!