עוגת שוקולד טבעונית – ללא חלב וללא ביצים

עוגת שוקולד טעימה ואוורירית ללא חלב וביצים. מתאימה גם למי שמחפש קינוח פרווה.

מערכת
23.01.2022
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1.5 כוסות קמח
0.25 כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתייה
0.33 כפית מלח
1 כוס סוכר
1 כוס מים
0.33 כוס שמן
1 כף מיץ לימון או חומץ או חומץ תפוחים
1 כף תמצית וניל
לגנאש השוקולד:
1 מיכל שמנת צמחית
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה
1 מחממים תנור מראש ל-170 מעלות
2 מנפים את הקמח מספר פעמים (זה עוזר לגרום לעוגה להיות אוורירית)
3 מערבבים יחד בקערה את הקמח, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח
4 מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
5 בקערה נפרדת טורפים את כל החומרים הרטובים: שמן, מים, תמצית וניל, לימון/חומץ
6 בהדרגה מאחדים את 2 התערובות ביחד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
7 בהדרגה שופכים את תערובת הרטובים לתערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
8 יוצקים לתבנית משומנת 20 ס"מ ואופים כ-35 דקות עד שהעוגה מוכנה. (הזמן עשוי להשתנות בהתאם לסוג התנור)
9 מכינים את הציפוי (גנאש): ממיסים בבן מארי או במיקרוגל את השוקולד המריר ואת השמנת הצמחית. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס.
10 לאחר שהעוגה התקררה, יוצקים מעליה באופן אחיד את גנאש השוקולד.

בתיאבון!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: