עוגת שוקולית פרווה בקלי קלות
מתכון קל ופשוט לעוגת שוקולית פרווה מהירה להכנה
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
45 דק'
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
עוגה
8 ביצים
2 כוסות סוכר
2 כוסות קמח תופח
4 כפיות תמצית וניל
1 כוס שמן
כוס וחצי שוקולית
ציפוי והגשה
1 כפית נס קפה
1 כוס מים רותחים
2 חפיסות שוקולד מריר
1 כוס קצפת צמחית
אופן הכנה
עוגה
1 מחממים מראש תנור על 180 מעלות.
2 מערבבים בקערה את הביצים עם הסוכר ותמצית הוניל.
3 מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את השמן, לאחר מכן את הקמח התופח ולבסוף את השוקולית.
4 מערבבים הכל היטב עד לקבלת תערובת אחידה ולאחר מכן יוצקים את התערובת לתבנית משומנת.
5 מכניסים לתנור לאפייה של כ-25 דקות.
ציפוי והגשה
1 לקראת סיום האפייה ממיסים כפית של קפה נמס בכוס מים רותחים ומערבבים.
2 בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ושופכים על כל שטחה את הקפה על מנת להרטיב אותה.
3 מכניסים את העוגה לקירור במקרר
4 בזמן קירור העוגה ממיסים בסיר את השוקולד המריר עם הקצפת הצמחית ומערבבים היטב עד לקבלת ממרח אחיד וחלק.
5 בתום הקירור מורחים את הציפוי על העוגה בצורה אחידה ומגישים.