רצועות פרגית בקונפי בצל וערמונים 

מתכון למנה חגיגית של פרגית ברוטב מושלם עם קונפי בצל וערמונים של הבלוגרית שרית עטר

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

מצרכים ל8-10 סועדים
700 גרם רצועות פרגית – בקשו מהקצב לחתוך לכם כמו למוקפץ
כף קורנפלור
5 כפות שמן זית
5 בצלים סגולים או לבנים פרוסים דק
3 שיני שום פרוסות
כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית פלפל שחור דק
כף מלח גס
חצי כוס מיץ תפוזים
חצי כוס יין אדום
כף שטוחה סוכר חום
כף סילאן
כף חומץ בלסמי
עלה דפנה
כוכב אניס
חצי כוס מים רותחים
3 שקיות ערמונים בואקום
להגשה: להגשה 5 גבעולי עירית קצוצים
עלי טימין
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה את רצועות הפרגית עם הקורנפלור ומקפיצים במחבת לוהטת עם 5 כפות שמן זית. כשכל הרצועות שינו את צבען ללבן אטום מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת
2 את אותה מחבת מנגבים מעט עם נייר סופג, מוסיפים כף שמן זית ואת פרוסות הבצלים. מאדים על להבה נמוכה את הבצל עד שהופך להיות שקוף חום בהיר כ10 דקות
3 מוסיפים את יתר המצרכים חוץ מהערמונים ומהעירית ומערבבים, בשלב הזה מוסיפים חצי כוס מים רותחים
4 מחזירים למחבת את רצועות הפרגית, מטמיעים אותן בין הבצל ומוסיפים את הערמונים ומערבבים. אם יש צורך בעוד נוזלים מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים. מכסים ומבשלים עוד 15 דקות עדיין על להבה נמוכה ומכבים
5 מפזרים עירית קצוצה ועלי טימין טריים למעלה (אפשר גם עם פטרוזיליה קצוצה) עם אורז לבן ליד או מעל פירה
הערה משרית:
1 אפשר להכין יום קודם לארוחה ואז הטעמים אקסטרא נספגים בפרגיות.
מנה חגיגית ומדהימה לאירוח. צילום: שרית עטר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות