פפנש רומני קל להכנה
מתכון לפפנש – סופגניית גבינה רומנית שהכי כיף לאכול עם שמנת חמוצה וריבה. מתכון של הבלוגרית חיה דר
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2022/12/08161958/vlcsnap-2022-12-08-16h15m53s168.jpg)
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
20 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/plush-single.png)
![](https://www.goodlifetv.co.il/wp-content/themes/goodiz/images/minus-single.png)
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כמות ל 8 סופגניות
500 גר’ גבינה לבנה כחושה /טוב טעם/אורדה/טבעון
250 גר’ קמח תופח/ קמח לבן +שקית אבקת אפייה
גרד מלימון
4 ביצים
2 שקיות סוכר וניל
4 כפות סוכר
כפית תמצית וניל משובחת
להגשה:
שמנת חמוצה
ריבת דובדבנים
דובדבנים חמוצים בסירופ
אופן הכנה
1 מערבבים את הגבינה עם הביצים, סוכר, גרד לימון וסוכר וניל.
2 מוסיפים את הקמח בהדרגה עד שנוצר בצק גמיש ולא דביק (יתכן ולא תזדקקו לכל כמות הקמח) מידי ומערבבים היטב, אם משתמשים בקמח + חומרי התפחה מערבבים אותם יחד.
3 משהים לשעה במקרר לאיחוד והתפחת החומרים .
4 מחממים סיר עם שמן בגובה 2 סנטימטרים לערך.
5 תולשים כדורי בצק, מכדררים לכדור ומחוררים באמצע חור.
6 מכניסים לסיר עם השמן החם (לא רותח), 150-160 מעלות ומזהיבים משני הצדדים.
7 מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
8 מגישים את הפפאנש על צלחת, מעל יוצקים או לצד ריבה ושמנת חמוצה.