פיצה מהירה במחבת של חן במטבח
מתכון לפיצה שמכינים במחבת ומכניסים לתנור והתוצאה היא פיצה עם בצק עבה, עסיסי, רך וקריספי מלמטה!! מתכון של חן במטבח לפיצה ב10 דקות עבודה
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
40 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
¾ 1 כוסות קמח (כ-250 גרם)
½ כף שמרים יבשים
¼ כפית אבקת אפייה
¼ כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
½ כף סוכר
1 ביצה
2 כפות שמן
1 כף חומץ
⅔ כוס מים חמימים (160 מ"ל)
לרוטב עגבניות:
½ קופסת עגבניות מרוסקות (סה"כ 200 גרם) או כ-3 עגבניות טריות טחונות בבלנדר
1 כפית רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
½ כפית אורגנו יבש
½ כף שמן זית
מעט פלפל שחור
הגבינות:
150 גרם גבינה צהובה מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
לתוספת קראסט ממולא במוצרלה:
אצבעות מוצרלה
אופן הכנה
1 לשים את הקמח במסננת ולסנן לתוך קערה.
2 להוסיף את השמרים, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, מלח וסוכר. לערבב עם כף עץ.
3 להוסיף את הביצה, שמן וחומץ. להתחיל לערבב ולהוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים החמימים.
4 לערבב היטב את הבצק לבצק חלק ללא גושים של קמח, כ-2-3 דקות. לכסות את הקערה בניילון נצמד.
5 לשים בתחתית התנור (תנור כבוי) תבנית עמוקה ולמלא אותה במים רותחים. לשים את קערת הבצק על רשת מעל המים הרותחים ולסגור את דלת התנור (ראו בסרטון).
6 לתת לבצק לתפוח כ-15-20 דקות.
7 בינתיים אפשר להכין את רוטב העגבניות. לערבב בקערה את כל המצרכים של הרוטב.
8 לאחר שהבצק קצת תפח, לשים במחבת ברזל או מחבת רגילה שאפשר להכניס לתנור, 2 כפות שמן זית. למרוח היטב את השמן בכל המחבת.
9 לשים את הבצק במחבת ובעזרת ידיים משומנות לפתוח את הבצק ככה שיכסה את כל פני המחבת. לשמן קצת עם אצבעות הידיים, את פני הבצק מלמעלה.
10 לשים את המחבת עם הבצק על אש בינונית ולטגן כ-5-6 או עד שהבצק מלמטה מתחיל להזהיב.
11 מניחים אצבעות מוצרלה בקצוות הבצק ומגלגלים כך שיווצר קראסט ממולא בגינה
12 בינתיים לחמם את התנור על מצב גריל, 250 מעלות ולהוציא את התבנית עם המים הרותחים שהייתה בתנור.
13 לשים את הרוטב על הפיצה, לשים גבינות (ממליצה לשים את הגבינות ממש עד הסוף, שייגעו במחבת, ככה הגבינות נהיות קריספיות וטעימות) ולסדר מעל תוספות שאוהבים.
14 להכניס לתנור לאפייה של כ-2-4 דקות או עד שהגבינות נמסות ומעט מזהיבות.
15 לתת לפיצה להצטנן מעט, להעביר סכין מסביב, בין הפיצה למחבת, לחתוך למשולשים ולהגיש. אם אתם מכינים במחבת עם ציפוי נון-סטיק, אני ממליצה להוציא את הפיצה מהמחבת ואז לחתוך. לא כדאי לחתוך כשהיא במחבת, כי זה יכול לשרוט אותה.
הערות וטיפים של חן:
1 אפשר להכין גם בסיר נמוך\סיר סוטאג' שמתאים לתנור.
2 אפשר להכין גם בסיר נמוך\ סיר סוטאג' שמתאים לתנור. טיפול במחבת ברזל (ללא ציפוי)- בסיום השימוש יש לשטוף אותה עם סקוטש ומים חמים. (כעיקרון לא אמורים לשטוף עם סבון כלים כי זה מוריד את שכבות השימון, שאלה בעצם יוצרות את שכבת הנון סטיק הטבעית של המחבת, אבל לפעמים יש לכלוך עקשן ואז אני כן משתמשת במעט סבון). אחרי השטיפה במים, לנגב היטב ולשים אותה על אש בינונית שכל הלחות תתאדה. לשים כפית שמן ובעזרת נייר סופג לשמן את כל פני המחבת. לכבות את האש ולתת למחבת להתקרר.
3 טיפול במחבת ברזל (ללא ציפוי)- בסיום השימוש יש לשטוף אותה עם סקוטש ומים חמים. (כעיקרון לא אמורים לשטוף עם סבון כלים כי זה מוריד את שכבות השימון, שאלה בעצם יוצרות את שכבת הנון סטיק הטבעית של המחבת, אבל לפעמים יש לכלוך עקשן ואז אני כן משתמשת במעט סבון). אחרי השטיפה במים, לנגב היטב ולשים אותה על אש בינונית שכל הלחות תתאדה. לשים כפית שמן ובעזרת נייר סופג לשמן את כל פני המחבת. לכבות את האש ולתת למחבת להתקרר.
הצג תגובות נוספות
too much work
אין על חן והכל טעים אצלה, אבל יש פה כל כך הרבה עבודה, כבר עדיף להתפיח רגיל ולאפות רגיל . מה יוצא מזה שזה פיצה במחבת?
אין על חן והכל טעים אצלה, אבל יש פה כל כך הרבה עבודה, כבר עדיף להתפיח רגיל ולאפות רגיל . מה יוצא מזה שזה פיצה במחבת?
יופי says:
תחליף ביצה
הי, אפשר בלי ביצה?
הי, אפשר בלי ביצה?
חני says:
לא, אי אפשר בלי הביצה
לא, אי אפשר בלי הביצה
rotem says:
פיצה
אבל אין לי מחבת של חן
אבל אין לי מחבת של חן
שמשון says: