פחזניות חלווה וסילאן עם שברי פקאן של ג'קי אזולאי
שמעתם את הסיפור של הפחזנית שהתחפשה לענן? אם לא, כדאי שתקשיבו טוב טוב.. לג’קי אזולאי יש מתכון מעולה לפחזניות אווריריות במיוחד.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
כמות ל- 20 פחזניות. לבצק
250 מ”ל מים (ניתן להמיר בחלב)
1 כפית סוכר (5 גרם)
1 כפית מלח (5 גרם)
125 גרם מרגרינה בטעם חמאה
1 כוס קמח (140 גרם)
4 ביצים בגודל L (220 גרם)
קצפת
1 חבילת שמנת צמחית (250 מ”ל)
1 שקית פודינג וניל (40 גרם)
קראמבל
2/3 כוס קמח (95 גרם)
1/2 כוס סוכר חום דמררה (95 גרם)
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה
מילוי
1 חבילת שערות חלבה
200 גרם פקאן מסוכר קצוץ
להגשה
מעט אבקת סוכר
0.25 כוס טחינה גולמית
2 כפות סילאן
אופן הכנה
הכנת הפחזניות
1 שמים את כל מרכיבי הקראמבל יחד בקערת מיקסר,עם וו “גיטרה”, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
2 מרדדים את הבצק, בין 2 ניירות אפייה, לעובי דק, ומכניסים להקפאה.
3 בינתיים מכינים את הבצק הרבוך – מרתיחים בסיר את כל מרכיבי הבצק, למעט הקמח והביצים.
4 לאחר רתיחה, מוסיפים את הקמח לסיר ומערבבים היטב, עד לקבלת בצק אחיד, חלק וללא גושים.
5 מעבירים את הבצק רבוך לקערת מיקסר ,עם וו גיטרה, ומפעילים.
6 פעולת הערבוב תקרר את הבצק,
7 לאחר שהבצק התקרר, מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים את פעולת הערבוב עד לקבלת מסה אחידה .
8 מעבירים את המסה של בצק הפחזניות, לשק זילוף עם צנתר חלק רחב, ומזלפים את הפחזניות על גבי תבנית עם נייר אפייה.
9 מוציאים את בצק הקראמבל מהמקפיא וקורצים ממנו עיגולים בגודל הפחזניות שזילפנו.
10 מניחים עיגול של קראמבל מעל כל פחזנית,
11 אופים את הפחזניות, בחום של 170 מעלות, במשך 40 דקות.
קצפת
1 שמים את כל מרכיבי הקצפת במיקסר עם וו “בלון” הקצפה, ומקציפים עד לקבלת מרקם אוורירי, אחיד ויציב.
2 מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר משונן.
3 כשהפחזניות מוכנות מקררים אותן היטב, ולאחר מכן חותכים את, “ראש” הפחזנית ושומרים אותו – ישמש בהמשך כ”מסכה” לפחזנית.
4 ממלאים את הפחזנית בשכבה של שערות חלבה ומעט פקאן מסוכר קצוץ.
5 מזלפים שכבה של קצפת, מעל מילוי הפחזנית ומפזרים סילאן ומעט פקאן מסוכר קצוץ.
6 מכסים את הפחזנית המלאה ב”מכסה” ובוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות.
7 מכסים את הפחזנית המלאה ב”מכסה” ובוזקים מעל אבקת סוכר בנדיבות.