אוזני המן במילוי פרג של מיקי שמו

מתכון לאוזני המן פרג מושלמות של מיקי שמו לכבוד חג הפורים

צילום: יח"צ מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
420 גרם (3 כוסות) קמח
200 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר
120 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
1 ביצה בגודל L
1 חלמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
למלית:
120 מ"ל (1/2 כוס) חלב
25 גרם חמאה
1 כפית דבש
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים דק
130 גרם (½1 כוסות) פרג טחון טרי
1/2 קליפת לימון מגוררת
1 חלבון
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מחממים חלב עם חמאה, דבש וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים ומערבבים כדקה
2 מסירים מהכיריים, מוסיפים פרג וקליפת לימון ומערבבים. מוסיפים חלבון ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות
3 לבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר עם וו גיטרה 3-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה
5 בונים את אוזני ההמן: מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בעובי 1/2 ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס”מ, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול, סוגרים למשולש עם פתח קטן למלית ומהדקים
6 מניחים בתבניות במרווחים של 2 ס”מ
7 אופים כ-15 דקות עד הזהבה
8 מצננים היטב וזורים אבקת סוכר. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      מיקי היקר אפשר להמיר לפרוה. תודה

       

       
      דבורה says: