אוזני המן מבצק קונפטי ונוטלה של ליאור משיח

מתכון לאוזני המן עם סוכריות צבעוניות ומילוי נוטלה. אי אפשר לטעות. מתוך לוהט במטבח עם ליאורוש

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

230 גר' חמאה רכה בטמפ' החדר
100 גר' אבקת סוכר
50 גר' סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון ביצה
קורט מלח
400 גר' קמח לבן
50 גר' שקדים טחונים
100 גר' סוכריות צבעוניות
לנוטלה:
נוטלה מוקפאת בתבנית שקעים מסיליקון
ביצה טרופה להברשה
מלח גס (לא חובה)
אבקת סוכר
להגשה:
אבקת סוכר

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה, אבקת הסוכר והסוכר עד לקבלת מרקם קרמי ואחיד.
2 מוסיפים את הביצה ומערבבים להטמעה.
3 מוסיפים את חלמון הביצה, ומערבבים להטמעה.
4 מוסיפים את המלח, הקמח, השקדים והסוכריות ומערבבים רק עד לקבלת בצק.
5 מוציאים את הבצק מהמיקסר, מחלקים ל-2 חתיכות.
6 משטחים ועוטפים בניילון נצמד.
7 מקררים במקרר לפחות שעה.
8 מוציאים את בצק אוזני ההמן מהמקרר, ומרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס"מ.
9 עם חותכן עוגיות או כוס עגולה, קורצים עיגולים.
10 מברישים ביצה על העיגולים, היא הדבק שלנו.
11 מוציאים את מגש הנוטלה הקפוא ומניחים 1-2 חתיכות נוטלה קפואה במרכז העיגולים שקרצנו.
12 מקפלים לצורת משולש, אוזן המן, ומניחים על מגש אפייה המרופד בנייר אפייה.
13 לאחר שמסיימים לקרוץ ולקפל את הבצק לאוזני המן, או כשהמגש מלא, מעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
14 בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
15 ממשיכים להכין אוזני המן מהבצק, ובכל פעם מעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
16 מגש שהתקרר לפחות 10 דקות, אפשר להכניס לאפייה בתנור שחומם מראש.
17 אופים כ-10-12 דקות, עד שקצוות העוגיות מתחילות להשחים קצת.
18 מוציאים מהתנור. אם רוצים בוזקים מעט מלח מעל, אבל זה לא חובה.
19 בוזקים על כל אוזני ההמן אבקת סוכר.
אוזני המן שהם חגיגה. צילום: ערוץ האוכל

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות