אוזני המן שוקולד וקרמל מלוח
מתכון לאוזני המן במילוי שוקולד מריר ושוקולד בלונדי עם בצק פריך וממכר – אוזן המן כזאת עוד לא אכלתם בפורים

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק פריך
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים
למילוי שוקולד וקרמל מלוח
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
חצי חבילה שוקולד מריר
חצי חבילה שוקולד בלונדי קרמל מלוח
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
1 חלבון
1 כף חלב
1 כפית קמח
אופן הכנה
לבצק פריך
1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית
2 מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק
3 ניתן להוסיף עוד מים אם הבצק לא מתאחד
4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
למילוי
1 במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, שוקולדים, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית
2 מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק
3 מוציאים את הבצק מהמקרר ומשטחים אותו על משטח מקומח. קורצים ממנו עיגולים עם קורצן או כוס
4 מניחים בערך ½-1 כפית מהמלית וסוגרים לצורת אוזן המן
5 מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
6 מחממים תנור ל 170 מעלות ומכניסים את אוזני ההמן לאפייה של 15-20 דקות עד שמזהיבות
7 מצננים לגמרי ומפזרים מעל אבקת סוכר

