אוסובוקו טלה ביין אדום של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה אוסובוקו טלה ביין אדום ברוטב עשיר

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
4 שעות
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 ק״ג אוסובוקו טלה עם עצם (3-4 נתחים)
1 כף מלח אטלנטי
1 כף פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
לרוטב:
2 בצל גדול קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3-4 מקלות סלרי חתוך דק
5-6 שיני שום
2 כפות רסק 100% עגבניות
1 קופסא עגבניות חתוכות דק
1.5 כוסות יין אדום
3 ענפי רוזמרין
2 כוסות מים חמים
1 כפית מלח
אופן הכנה
1 מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל מחממים סיר יציקת ברזל גדול וצורבים את הנתחים מכל הצדדים עד שהם משנים את צבעם
2 מוציאים אותם ומניחים בצד
3 מוסיפים לאותו הסיר את הבצל הפרוס הגזר הסלרי שום ומטגנים כ- 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את העגבניות, הרסק ומערבבים
4 יוצקים יין אדום ומניחים לאדי האלכוהול להתנדף כ-2 דק׳.
5 מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, ומביאים לרתיחה ומחזירים את נתחי הבשר.
6 מניחים את נתחי הבשר ברוטב ומבשלים על אש בינונית כ- חצי שעה
7 מעבירים לתנור לחום 160 מעלות למשך 3 שעות נוספות עד שהבשר רך מאוד
אוסובוקו מתכון קל
אוסובוקו קל להכנה! צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      נראה מעולה

       מאמצת את המתכון. תודה

       מאמצת את המתכון. תודה
      מור says: