מרק כתום ותפוח אדמה של ג'קי אזולאי
עם צבע שאי אפשר להישאר אדישים אליו ופופולאריות רבת שנים. עושים אווירה “אצל ג’קי” עם מרק כתומים בריא ומזין וטוויסט קריספי במיוחד.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מרק כתומים
1 בצל גדול
4 גזרים גדולים
3 תפוחי אדמה בינוניים
2 0.5 צרור פטרוזיליה
2 כפות שמן זית
מעט פלפל שחור
מעט מלח
מעט כורכום
2 1.5 ליטר מים
להגשה
1 כף שמן זית
1 בטטה קטנה
אופן הכנה
מרק
1 חותכים את כל הירקות בחיתוך גס.
2 בסיר עמוק, מטגנים את הבצל עד להזהבה.
3 מוסיפים את הגזר, תפוח אדמה והפטרוזיליה, התבלינים ומקפיצים עד שמקבלים חריכה.
4 מוסיפים את המים ומבשלים כ-30 דקות.
5 טוחנים את המרק במעבד מזון / טוחן ידני.
להגשה
1 קולפים את הבטטה ופורסים אותה בקולפן לחתיכות דקות.
2 מסדרים על נייר אפייה, בתבנית ובוזקים מעל החתיכות שמן זית.
3 אופים בתנור ב-180 מעלות, 5-7 דקות עד לקבלת מרקם קריספי.
4 בוזקים מעט שמן זית מעל המרק.
5 מניחים 3/4 יחידות קריספי בטטה.