עוגת שמרים שוקולד של אור שפיץ
זאת לא עוד עוגת שמרים זאת עוגת שמרים של אור שפיץ במילוי שוקולד מתוך הבייקרי של אור שפיץ – פרק 3
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
500 גרם קמח חלות
1 כף שמרים יבשים
90 גרם סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה
לקישוט
ממרח שומשום ודבש אחווה
אבקה להברקת מאפים
למילוי
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה
כפית קקאו
4 כפות פודינג וניל או פודינג שוקולד
כוס חלב
כף ליקר
מי סוכר
150 גרם סוכר
170 מ”ל מים
אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 עם וו לישה מערבבים את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה! למשך דקה-שתיים.
2 מוסיפים את החמאה ונותנים למיקסר ללוש בערך 8-10 דקות.
3 לאחר שהמסה אחידה לגמרי מכניסים להתפחה במקרר (עדיף ללילה ואם לא אז לפחות 3 שעות). הבצק יהיה קשה מעט לאחר ההתפחה לא להיבהל!
מכינים את המילוי
1 מוסיפים לקערה את השוקולד חלב ואת השוקולד המריר, סוכר, קקאו וחמאה.
2 ממיסים בפולסים של 30 שניות (שלא ישרף) את השוקולדים, הסוכר והחמאה במיקרו. מערבבים עד לקבלת מסה מיימית.
3 לתערובת החמה מוסיפים את הפודינג והחלב ומערבבים היטב.
4 מעבירים את התערובת לקירור במקפיא למשך 10 דקות.
הרכבת המאפה:
1 מרדדים את הבצק וחותכים את הקצוות המיותרים לקבלת מרובע..
2 מורחים מעל הבצק את המילוי ומגלגלים.
3 לאחר הגלגול מקפיאים ל- 20 דקות בשביל שהשוקולד והבצק יתייצבו מעט והצורה תצא יפה יותר.
4 מוצאים מהמקרר ועל משטח חותכים את הרולדה את באמצע ל-2 ויוצרים בורג (חלק מעל חלק).
5 טיפ: כשחותכים את הבצק לשניים, כדאי לחתוך בשלבים – לא לנסר ובכל פעם לנקות את הסכין על מנת שלא ילכלך את הבצק.
6 מניחים את הרולדה בתבנית אינגליש קייק רגילה
7 מניחים להתפחה ל- 40 דקות.
8 לאחר שתפחה, מפזרים מעל הרולדה אבקה להברקת מאפים.
9 טיפ: את האבקה להברקת מאפים מומלץ לפזר בעזרת מסננת.
10 מכניסים לתנור שחומם מראש ב- 145 מעלות טורבו ל- 25-35 דקות.
11 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את מי הסוכר: מרתיחים מים וסוכר. לאחר רתיחה מניחים במקרר או במקפיא להצטנן. (שימו לב: לא מניחים מי סוכר חמים על עוגה חמה אם שניהם יהיו חמים הסוכר לא ייספג טוב. הקפידו למרוח רק כאשר העוגה חמה ומי הסוכר קרים או להפך .
12 לאחר שהצטננו, מורחים את מי הסוכר על העוגה .
13 לאחר צינון העוגה, בעזרת שקית זילוף נזגג על העוגה ממרח שומשום דבש לקישוט.
המתכון לא כתוב טוב .. 🙂
בהכנת הבצק כתוב לחממם תנור ל160 מעלות – אבל מקפיאים את הבצק ללילה אז למה לחממם תנור לילה לפני ??
ברכיבים לבצק מופיע גם 2 ביצים וגם 3 ביצים מה נכון ?
פודינג מה הכמות ??
למה ככה 🙁
המתכון לא כתוב טוב .. :) בהכנת הבצק כתוב לחממם תנור ל160 מעלות - אבל מקפיאים את הבצק ללילה אז למה לחממם תנור לילה לפני ?? ברכיבים לבצק מופיע גם 2 ביצים וגם 3 ביצים מה נכון ? פודינג מה הכמות ?? למה ככה :(
שירז סויסה says:
היי שירז, תודה על הערה. תיקנו את המתכון על מנת שיהיה ברור יותר. שיהיה בתיאבון וספרי לנו איך העוגה שלך יצאה 🙂
היי שירז, תודה על הערה. תיקנו את המתכון על מנת שיהיה ברור יותר. שיהיה בתיאבון וספרי לנו איך העוגה שלך יצאה :-)
ליז מירון says: