נודלס עם עוף וירקות בסיר אחד של רון יוחננוב
מתכון קל להכנה לארוחת נודלס עם עוף וירקות בסיר אחד. מנה מושלמת לילדים לארוחת הצהריים של אחרי בית הספר. מנה מלאה בירקות בריאים וטעימים, בתיבול אסיאתי מתקתק.
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 יחידות נודלס – אטריות מסולסלות 200 גרם
300 גרם נתחי עוף חתוכים לקוביות קטנות (חזה עוף או פרגית עוף)
2 גזרים מקולפים, חתוכים לגפרורים דקים
1 בצל בינוני, מקולף וחתוך לרצועות דקות
כוס תירס
כוס אפונה ירוקה
כף שמן שומשום
רבע כוס סויה
רבע כוס רוטב טריאקי
כפית שום טרי כתוש
כפית ג'ינג'ר טרי כתוש
כוס מים רותחים
להגשה:
בוטנים
כוסברה טריה
פלחי לימון
אופן הכנה
1 בסיר מניחים את כל המרכיבים ומערבבים, מוסיפים מים רותחים.
2 מכסים ומבשלים על להבה גבוהה עד שמגיע לרתיחה.
3 פותחים את המכסה, מערבבים שוב (על מנת להקל על הערבוב, גוזרים את הנודלס בעזרת מספרים),
4 מנמיכים ללהבה בינונית, מכסים ומבשלים במשך 10 דקות עד שהנודלס רכים ונתחי העוף מוכנים.
5 מכבים את הלהבה, מניחים לסיר לנוח על הכיריים 5 דקות על מנת לתת לנוזלים המיותרים להיספג.
6 כשהסיר מוכן מעבירים לצלחת הגשה, מעטרים בתוספות שאוהבים ומגישים חם.