כדורי זיתים וגבינה קלים להכנה

אולי קראתם לזה בית לזית, או כדורי בצק וזיתים – הבנתם שמדובר בנשנוש המושלם או מנת פתיחה כיפית

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מעט מלח
קופסאת זיתים מגולענים
3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
שומשום
ביצה טרופה להברשה
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (להיזהר לא לעבד יותר מידי)
3 יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים כל כדור לעיגול בכף היד, מניחים במרכזו 2 זיתים, סוגרים עליהם את הבצק ומגלגלים שוב לכדור
4 מניחים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום. אופים כ-20 דקות, עד שכדורי הזיתים מזהיבים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      האם הפרמזן הוא רק לפיזור על הכדורים או גם מרכיב בתוך הבצק?
      תודה.

      האם הפרמזן הוא רק לפיזור על הכדורים או גם מרכיב בתוך הבצק? תודה.
      עדנה says:
      • יש לפזר את הפרמזן על הכדורים. שיהיה בתאבון 🙂

        יש לפזר את הפרמזן על הכדורים. שיהיה בתאבון :)
        avi says: