כדורי זיתים וגבינה קלים להכנה
אולי קראתם לזה בית לזית, או כדורי בצק וזיתים – הבנתם שמדובר בנשנוש המושלם או מנת פתיחה כיפית

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
25 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות (280 גרם) קמח
1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
מעט מלח
קופסאת זיתים מגולענים
3-2 כפות גבינת פרמזן מגוררת
שומשום
ביצה טרופה להברשה
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 שמים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון ומערבלים רק עד שמתקבל בצק אחיד (להיזהר לא לעבד יותר מידי)
3 יוצרים מהבצק כדורים ומשטחים כל כדור לעיגול בכף היד, מניחים במרכזו 2 זיתים, סוגרים עליהם את הבצק ומגלגלים שוב לכדור
4 מניחים את הכדורים בתבנית, מברישים בביצה הטרופה ומפזרים מעל פרמזן ושומשום. אופים כ-20 דקות, עד שכדורי הזיתים מזהיבים
האם הפרמזן הוא רק לפיזור על הכדורים או גם מרכיב בתוך הבצק?
תודה.
האם הפרמזן הוא רק לפיזור על הכדורים או גם מרכיב בתוך הבצק? תודה.
עדנה says:
יש לפזר את הפרמזן על הכדורים. שיהיה בתאבון 🙂
יש לפזר את הפרמזן על הכדורים. שיהיה בתאבון :)
avi says: