חלה במילוי נוטלה – לחמניות עננים ממולאות
חלה המורכבת מלחמניות רכות כמו עננים ממולאות בנוטלה – נשמע חלום? הקונדיטורית ליאור משיח מראה לכם ולכן איך מכינים חלת נוטלה בקלות. מתוך לוהט במטבח עם ליאורוש
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
3 שעות כולל התפחות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
200 גר' מים
1 ביצה שלמה
8 גר' שמרים יבשים
50 גר' סוכר
8 גר' מלח
500 גר' קמח לבן / קמח לחם
35 מ"ל שמן זית
למילוי:
נוטלה קפואה במגש קרח
לקישוט:
סוכר גבישי

אופן הכנה
1 במיקסר עם וו לישה לשים את המים, ביצה, שמרים, סוכר, מלח וקמח.
2 לשים כ-5-7 דקות לקבלת בצק חזק, חלק ואלסטי.
3 מוסיפים את השמן ולשים עוד כ-5 דקות עד לספיגתו המוחלטת.
4 מעבירים לקערה משומנת קלות לתפיחה של 45 דקות. מכסים במגבת או ניילון נצמד.
5 לאחר 45 דקות, מחלקים את הבצק ל 9 חתיכות במשקל כ 90 גרם, מכדררים לכדורים ונותנים לכדורים לנוח מספר דקות מתחת למגבת
6 מרדדים קלות כל כדור לדיסקית
7 מוציאים את הנוטלה מהמקפיא ומנסים לעבוד מהר כדי שלא תימס
8 ממלאים כל בצק בכ-4 קוביות נוטלה קפואה ומהדקים היטב מכל הצדדים
9 מורחים כל כדור במעט ביצה אבל מורחים היטב את כל הבצק – ומניחים להתפחה לפחות לשעה
10 מחממים תנור ל-180 מעלות
11 מברישים שוב בביצה, מפזרים סוכר גבישי מלמעלה ומכניסים לתנור ל25 דקות עד שהחלה זהובה באופן אחיד
12 מוציאים מהתנור, משחררים מהתבנית ומגישים
