קציצות של נעה של אבי ביטון
איזה כיף להיכנס למטבח עם אבא, בעיקר כשהוא שף! אבי ביטון נכנס עם ילדיו למטבח ומכין איתם מתכונים שהם אוהבים במיוחד – לבשל ולאכול. הפעם אבי וילדיו רועי ונעה מכינים קציצות שנעה אוהבת במיוחד
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם בשר טחון
1 בצל קצוץ
1 גזר קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 פילה אנשובי קטן קצוץ דק
3 כפות גדושות קמח חומוס
4 כפות טחינה גולמית
קורט מלח
½ כפית פלפל
לרוטב:
150 גרם שעועית תאילנדית
1 בצל קצוץ
4 שיני שום
1 צרור עלי סלרי קצוצים
1 פחית עגבניות מרוסקות
1 כף פפריקה מתוקה
1 כוס מים
מעט שמן זית לטיגון
אופן הכנה
1 בקערה רחבה מערבבים את חומרי הקציצות יחד עד שמתקבלת מסה אחידה ומגובשת.
2 יוצרים מהמסה קציצות בגודל כדור פינג פונג.
3 מחזירים את הכדורים לקערה, עוטפים את הקערה בניילון ניצמד ושמים לקירור למשך חצי שעה.
4 מכינים את הרוטב: שמים מעט שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל, השום, השעועית ועלי הסלרי.
5 מוסיפים את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה כ – 10 דקות.
6 מוסיפים את הקציצות לסיר ומבשלים 30 דקות נוספות.