עוגת גבינה אפויה קלה ומושלמת
מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית, כמו של פעם, במרקם קטיפתי, רכה וטעימה. ש ימוש בגבינות רזות ושמנות יחד יוצרת עוגה גבינה מושלמת ללא מאמץ, ללא סדקים שנאפית בקלות וללא צורך באמבט מים.
מתכון של זוכת גרילסטאר, אלופת המנגל הראשונה של ישראל, מיכל לוי אלחלל בעלת הבלוג MICHI BLOG
זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי+3 שעות במקרר
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
תבנית בקוטר 20-24 ס”מ
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר רגיל ( 200 גרם)
250 גרם גבינת מרסקפונה או גבינה שמנת
750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
1/2 חבילה (40 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
5 כפות (50 גרם) קמח לבן או קמח תפוחי אדמה או קורנפלור
5 ביצים
1 כפית תמצית וניל משובחת
אופן הכנה
1 מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית ומרפדים את הבסיס בנייר אפייה.
2 שמים בקערה החמאה והסוכר, וטורפים לקרם אחיד ורך (אפשר גם במיקסר עם וו בלון). מוסיפים את הביצים וטורפים כדקה. מוסיפים את הגבינות הווניל, פודינג וקמח ומערבלים לקרם אחיד.
3 יוצקים למרכז התבנית את הבלילה ומעבירים לתנור לכ 60-70 דקות או עד שהעוגה יציבה במרכז וזהובה.
4 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי עוד כ-30 דקות. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
טיפ ממיכל:
1 טווח הגדלים של התבנית העגולה יקבע את גובה העוגה. לעוגנה גבוהה במיוחד מומלץ תבנית קוטר 20 ס"מ.
2 לצבע חום כהה יותר (כמו בתמונה) מומלץ להגביר את התנור ל170 מעלות ב 12 הדקות האחרונות.
Loved it!
How long this cake will hold?
How long this cake will hold?
נמי says: