פיצה ניו יורק להכנה ביתית של שף מסימיליאנו בטאבון נינג'ה
מתכון לפיצה נאפוליטנית גרסת ניו יורק של השף מסימיליאנו. זוהי פיצה שהמהגרים מאיטליה הביאו איתם לארצות הברית, בתחילת המאה ה-20. פיצה דקה (וזולה!) בקוטר עצום, עשויה ממוצרלה יבשה, פיצה שבדרך כלל חיממו מחדש כשקנו אותם, חתיכות גדולות שאפשר לקפל ל 2, היא כל כך גדולה שאי אפשר להחזיק אותה בלי קיפול, במחיר שווה לכל כיס.
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/05/22123600/AdobeStock_568550571.jpg)
זמן הכנה
חצי שעה
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק: להתפחה באותו היום
1 קילו קמח (חבילה)
30 גרם מלח
50 גרם שמן
650 גרם מים פושרים
1.5 כפות שמרים יבשים (15 גר)
לרוטב:
עגבניות מרוסקות
סוכר
מלח
גבינת מוצרלה יבשה מגורדת
עלי בזיליקום
אופן הכנה
1 מערבבים את השמרים והמים עד שהכול נמס. ושופכים לקערת המיקסר.
2 שופכים את הקמח לקערת המיקסר ומתחילים לערבל באמצעות המיקסר.
3 מוסיפים את המלח והשמן וממשיכים לעבד עוד 7-10 דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות.
4 הבצק מוכן כשהוא הופך להיות גוש אחד ומופרד מדפנות הקערה.
5 לכסות בניילון נצמד ולתת לזה לתפוח כחצי שעה
6 לחלק לכדורים של 250 ג' ולתת להם תפוח שוב בערך שעה וחצי עד לפתיחה ואפיה.
7 שופכים קמח על משטח העבודה, מניחים מעל כדור בצק ומתחילים לפתוח את הבצק.
8 מורחים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים מעל את המוצרלה המגורדת.
9 פותחים את הטאבון ומניחים את האבן שמוט על רצפת הטאבון
10 מכוונים את הטאבון לתכנית פיצה ניו יורק
11 מכניסים את הפיצה לטאבון למשך 8 דקות
12 לאחר 8 דקות, הטאבון מודיע לנו שהפיצה מוכנה
13 מוצאים את הפיצה מהטאבון מוסיפים מעל עלי בזיליקום.
14 חותכים את הפיצה לחתיכות ומגישים חם
![](https://cdn.goodlifetv.co.il/wp-content/uploads/2024/07/15100957/%D7%91%D7%90%D7%A0%D7%A8-%D7%9C%D7%9E%D7%AA%D7%97%D7%9D-%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%A0%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%94.jpg)