מוטבאק – מאפה פלשתיני של קרן ואיציק קדוש

מתכון למוטבאק – מאפה פלסטיני של קרן ואיציק קדוש הבעלים של מאפיית "קדוש" הירושלמית. מתוך התכנית קונדי-טור – הפעם הם במזרח ירושלים.

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
3 וחצי שעות
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חומרים ל-2 מאפים:
לבצק:
190 גרם (11/3 כוסות) קמח
0 200מ"ל (3/4 כוס + 3 כפות) מים
1 כפית חומץ תפוחים
40 גרם שמן
קורט מלח
חמאה מומסת או שמן, לרידוד הבצק
למלית:
1/2 כוס פיסטוקים או אגוזים (פקאן, לוז, אגוזים), קצוצים גס
1 כף קוקוס
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
לסירופ :
200 גרם (1 כוס) סוכר
180 מ״ל (3/4 כוס) מים
1 כפית מיץ לימון
אופן הכנה
מכינים את הבצק:
1 מערבלים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במשך כ 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
2 חוצים את הבצק לשני כדורים שווים, משמנים אותם היטב, מכסים ומניחים למשך כ-3 שעות. זה חשוב, כדי שהבצק יפתח רשת גלוטן ויתמסר לרידוד. אפשר להניח את הבצק גם לזמן ארוך יותר במקרר. חובה שיהיה משומן ומכוסה.
מכינים את המלית:
1 מערבבים את כל החומרים בקערית.
מכינים את הסירופ :
1 מביאים את הסוכר והמים לרתיחה, מכבים את האש ומוסיפים לימון.
מרדדים, ממלאים ואופים:
1 מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
2 פותחים את הבצק על משטח משומן ובעזרת ידיים משומנות, לעלה דק ושקוף. אם נותרים שוליים עבים אפשר לחתוך ולהישאר עם עובי אחיד ודקיק. מקפלים שוליים מארבע קצוות. מניחים במרכז מתערובת האגוזים ומקפלים מהקודקודים למרכז למעין מעטפה.
3 אופים בתנור (או בטאבון) עד להזהבה יפה של הבצק. מגישים עם סירופ סוכר או דבש וגלידה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות