מרק פטריות עשיר וחורפי של ליאורוש

מתכון של ליאורוש למרק פטריות כיפי, חורפי ועשיר בטעמים מושלם לחורף ולא רק. מרק קרמי, עשיר בטעמים ומסוגים שונים של פטריות.

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כפות שמן זית
2 בצלים
3 שיני שום כתושות
5-6 נספקים של פטריות מכל סוג שמוצאים ואוהבים. אני השתמשתי ב-שמפיניון, פורטבלו, שיטאקי ושימאג'י
2 כוסות ציר (ירקות, עוף, בקר או פשוט מים)
1 ליטר מים
1 מיכל שמנת מתוקה (250 גר')
חצי זר פטרוזיליה
חצי זר שמיר
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1.5 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 בסיר רחב ועמוק (עדיף כמובן ברזל יצוק אבל לא חובה) מרתיחים את שמן הזית.
2 קוצצים את הבצלים ומטגנים עד להשחמה, ממש לקרמול.
3 מוסיפים את השום הקצוץ.
4 מטגנים כמה דקות ומוסיפים את הפטריות, חתוכות גס. אם רוצים לשמור כמה פטריות להגשה, משאירים אותן בצד ומטגנים קלות בשמן זית בנפרד מסיר המרק.
5 בסיר המרק, מטגנים את שאר הפטריות עד שהן מתחילות להתרכך.
6 מוסיפים את הציר, אם משתמשים בו, ומוסיפים את המים לכיסוי של כל החומרים (אם זה אומר קצת יותר מליטר מים זה בסדר, חשוב לכסות את החומרים אבל לא הרבה מעבר.
7 מוסיפים את העשבים.
8 מביאים את הנוזל לסף רתיחה ומנמיכים לאש נמוכה. מבשלים כ-20-30 דקות תוך ערבוב. בזמן הזה, כל החומרים יעשירו את המרק בטעמם.
9 מוסיפים את השמנת המתוקה ומתבלים, אפשר לתבל לפי הטעם, לאו דווקא עם התבלינים הכתובים.
10 נותנים עוד כ-5 דקות בישול על אש בינונית. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
11 בסוף הבישול, אני בחרתי לטחון את המרק בבלנדר מוט, כדי לקבל מרקם קרמי. זה לא הכרחי, היות והמרק טעים בטירוף, גם כך.
12 מגישים, ואם רוצים מניחים כמה פטריות מטוגנות מלמעלה.
מרק פטריות ליאורוש

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות