מרק פטריות בלחם

מתכון למרק פטריות שמנתי ומוקרם שמגישים בתוך קערה מלחם, הכי כיף כמובן לאכול בסוף את הקערה! מתכון של הבלוגרית הגר גבאי

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקערת לחם:
500 גרם קמח לחם (שטיבל 2), או קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
כף סוכר
350 מ”ל מים פושרים
חצי כף מלח
לשימון התבנית: רבע כוס שמן זית
למרק:
3 חבילות פטריות: אני השתמשתי ב2 סלסלות של פטריות שמפיניון וסלסלה אחת של פטריות פורטבלו. אם יש עוד סוגי פטריות שאתם אוהבים, אין בעיה לשלב אותם
4\3 כוס יין לבן
50 גרם חמאה
2 בצלים בגודל בינוני
3 גבעולי סלרי
כף קרונפלור
כף אבקת מרק פטריות
מלח, פלפל
3 שיני שום כתושות
2 כוסות מים
כוס שמנת לבישול \ שמנת מתוקה
מעט טימין (מומלץ, לא חובה)
אופן הכנה
הכנת קערות הלחם:
1 אל קערת המיקסר ננפה קמח, נוסיף שמרים, סוכר, מים בהדרגה ונתחיל ללוש עם וו הלישה במהירות נמוכה. זה הזמן לבדוק אם יש צורך במים נוספים או שצריך להוסיף את כל כמות המים. עשו זאת בזהירות כדי לא להפוך את הבצק לרטוב מדי.
2 כאשר נוצר בצק, נוסיף את המלח והמשיכו ללוש לפחות 6 דקות. הבצק צריך להיפרד מהדפנות ולהיות רך ונוח לעבודה. במהלך הלישה אני ממליצה לעצור את המיקסר ולבדוק אם יש צורך בעוד מים.
3 בעזרת הידיים נכדרר את הבצק ונניח אותו בקערה מכוסה ניילון להתפחה של שעה.
4 כעבור שעה נוציא מהבצק את האוויר, החזירו אותו לקערה ונתפיח פעם נוספת לחצי שעה עד 45 דקות לפחות.
5 נוציא מהבצק את האוויר למשטח עבודה מקומח ונחלק ל4 כדורים לקבלת קערות בגודל בינוני ו2 חלקים לקבלת קערות בגודל ענק
6 על תבנית עם נייר אפייה נמרח את שמן הזית, השלב הזה בעצם ‘יטגן’ את תחתית הלחם ויגרום לתחתית להיות קשה ועמידה למרק שייכנס אליו.
7 נניח את הכדורים עם נייר האפייה ונתפיח 20 דקות נוספות
8 אל תנור שחומם מראש ל200 מעלות בטורבו נכניס את הלחם ובעזרת הידיים או שפריצר, נתיז מעט מים על הכיכרות. נסגור את התנור. אחרי רבע שעה נפתח את התנור, נתיז מים על תחתית התנור, ננמיך את החום ל180 מעלות ונמשיך לאפות בערך 30 דקות או עד שהלחם בצבע זהוב – חום. נכבה את התנור ונוציא את הלחם לקירור
9 בינתיים מכינים את המרק
הכנת המרק:
1 תחילה נחתוך את הפטריות לרצועות, נקצוץ דק את הבצל ונחתוך את גבעולי הסלרי דק.
2 נחמם סיר גדול ונכניס לתוכו את החמאה, נוסיף את הבצל ולאחר 2 דקות את הסלרי. נערבב היטב עם החמאה וננמיך מעט את האש. כעת נוסיף את הפטריות ונצפה גם אותן בחמאה.
3 נגביר את האש לחום גבוה ונוסיף את היין, נערבב היטב ונחכה שהיין יתאדה מעט. ננמיך את האש בחזרה.
4 נוסיף את המים, אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל, שום, תימין ונערבב היטב. ניתן למרק להתבשל בערך 10 דקות.
5 זה הזמן להסמכת המרק: בקערה נערבב קרונפלור עם רבע כוס מים עד שהקרונפלור נמס אל תוך המים ולא נשארים גושים. נוסיף בעדינות את הקרונפלור למרק תוך ערבוב מתמיד. נסגור את המרק ונבשל עוד רבע שעה.
6 כשהמרק כמעט מוכן נוסיף את השמנת, נערבב ונכבה.
הרכבת המנה:
1 כאשר הלחם מתקרר כמעט לחלוטין, נחתוך את החלק העליון שלו, נוציא את המילוי ואת התחתית נמרח בשכבה דקה של חמאה.
2 נמזוג לתוך מרק ונגיש
לבלוג פלפלת של הגר גבאי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות