פיצה פטריות

מתכון שתמיד מצליח לבצק פיצה עם תוספת שכולם אוהבים – פטריות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

2 כוסות מים פושרים (480 גרם)
קורט סוכר
1+1/2 כפות שמרים יבשים פעילים
2 כפות שמן זית
5+1/4 כוסות קמח לבן או קמח לחם (685 גרם)
1 + 1/2 כפיות מלח
רכיבים לרוטב, גבינה ופטריות:
פחית רוטוב עגבניות
200 גרם מוצרלה פרוסה
חצי סלסילת פטריות שמפניון פרוסות
עלי בזיליקום קרועים
אופן הכנה
1 בקערה גדולה מכניסים מים חמים וסוכר, ומפזרים את השמרים מלמעלה. ממתינים 5-10 דקות ואז מערבבים לאיחוד
2 מוסיפים את שמן הזית, הקמח והמלח, ואז מערבבים בעזרת מזלג עד שהבצק מתחיל להתאחד. על משטח מקומח קלות מוציאים את הבצק מהקערה ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי כ-10 דקות (אם הבצק ממש דביק מוסיפים עוד מעט קמח).
3 מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד ומגבת מטבח גדולה ונקייה, משאירים באזור חם עד להכפלת הנפח, כשעתיים
4 מחממים תנור ל 250 מעלות
5 בעזרת אגרוף מוציאים את האויר מהבצק, מכדררים ומחלקים ל 3 כדורים ונותנים לבצק לנוח 20 דקות
6 משמנים קלות תבנית פיצה ובעזרת האצבעות מותחים את הבצק כך שיכסה את כל התבנית ולא לשכוח להשאיר חלק עבה בצדדים
7 בוזקים רוטב עגבניות על הבצק (לא לשכוח להשאיר שוליים)
8 פורסים מוצרלה על הבצק, מניחים פטריות ומכניסים לתנור ל 20 דקות עד שהגבינה נמסה והבצק מוזהב
9 מגישים עם עלי בזיליקום מלמעלה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות