מרק פטריות יער של כרמית אלקיים

במרק הקל והנפלא הזה, ניתן ורצוי לערבב את כל  הפטריות הטריות  שיש בשוק: שמפיניון, פורטבלו, פטריות יער, אנוקי ומעט פטריות מיובשות. מנה שמתאימה לצמחונים, טבעונים, רגישים לגלוטן וללקטוז (וגם מתאים לפסח!)

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 כפות שמן זית
1/2 ק”ג פטריות טריות , סוגים שונים, חתוכות לקוביות בגודל ביס.
30 גרם פטריות מיובשות מסוג שיטאקה, להשרות בקערת מים חמים כעשרים דקות, לסנן ולשמור את הנוזלים
מלח ופלפל שחור
2 בצלים חתוכים לקוביות.
1 כוס גריסי פנינה מבושלים (או אורז מבושל)* (כחצי כוס גריסים יבשים)
6 כוסות מים (לשמור גם את המים שהשרנו את הפטריות המיובשות)
1/2 כפית שמן שומשום
עירית קצוצה להגשה
אופן הכנה
לגריסי הפנינה:
1 מרתיחים 3 כוסות מים ומעט מלח בסיר גדול, כשהמים רותחים ,מוסיפים את הגריסים , מכסים את הסיר ומבשלים כעשרים דקות על להבה בינונית .מסננים ושוטפים
למרק:
1 מחממים 2 כפות שמן זית בסיר מרק גדול על להבה בינונית. מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשמונה דקות , תוך ערבוב . הפטריות מאבדות נוזלים ומשנות מעט צבע. מעבירים לקער
2 מחממים את כף השמן שנותרה באותו סיר, עדיין על להבה בינונית ומוסיפים בצל. כשהבצל מתרכך מעט, מוסיפים את המים יחד עם נוזלי הפטריות ששמרנו, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הפטריות המבושלות, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשר דקות. מוסיפים את גריסי הפנינה המבושלים לסיר ומבשלים עוד 2 דקות. טועמים ומשפרים תיבול , פטריות אוהבות מלח..
3 מתבלים בשמן שומשום ומעט עירית

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות