מופלטה עם קבב וחומוס של שמחה גואטה

שמחה גואטה מכניסה אתכם למטבח המשפחתי והאישי שלה. הפעם שמחה מכינה קבב וחומוס על מופלטה

זמן הכנה
30 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

למופלטה:
1 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
3 כוסות (חד"פ) מים פושרים
1 כפית מלח
שמן לעבודה
לקבב:
1/2 קילו בשר טחון
1 בצל לבן גדול
שקית כוסברה
2 ביצים
חופן פרורי לחם
תבלינים: פפריקה, כורכום, פלפל, מלח, ראס אל חנות
לחומוס:
1 קופסת גרגירי חומוס להכנת חומוס (במים ומלח)
1/2 כוס טחינה גולמית
2 כפות שמן זית
לימון סחוט
תבלינים: פפריקה, פלפל ומלח
סלטון:
כוסברה
בצל סגול לרצועות
בצל ירוק
לימון
פלפל ומלח
שמן
אופן הכנה
להכנת המופלטה:
1 תבלינים: פפריקה, כורכום, פלפל, מלח, ראס אל חנות
2 לאחר התפחה קורצת עיגולים מהבצק לקערה/תבנית עם שמן ומתפיחים שוב.
3 באמצעות שני ניירות אפייה פותחים את כדורי הבצק עם ידיים משומנות ומטגנים במחבת
4 מוציאים את המופלטות מהמחבת ומניחים בערמה של 10 יח׳
להכנת הקבב:
1 קוצצים את הבצל ואת הכוסברה, מעבירים לקערה יחד עם הבשר הטחון, תבלינים, ביצים ופירורי לחם ומערבבים היטב.
2 מכינים קציצות ומטגנים במחבת עם מעט שמן.
להכנת החומוס:
1 מעבירים את כל חומרי החומוס למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם נעים
הרכבת המנה:
1 ניקח מופלטה נמרח אותה בחומוס ונסדר את הקציצות קבב מעל ונגלגל
2 נקצוץ את הירקות לסלטון ונגיש בצד
במקום לאפה – מופלטה עם קבב וחומוס. צילום: יוגב מאיר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות