לא תאמינו היכן מוגשת הארוחה החדשנית והיקרה ביותר בעולם

הארוחה היקרה והחדשנית ביותר בעולם תעלה לכם 495 אלף דולר – ולעולם לא תנחשו היכן היא תוגש לכם

הכתבה בשיתוף AEG

אחרי שתשלמו את המחיר הגבוה, תוכלו ליהנות מחוויית אוכל שלא מהעולם הזה – פשוטה כמשמעה. הארוחה היקרה והחדשנית ביותר בעולם מוגשת בחלל והיא תעלה לכם קצת פחות מ-500 אלף דולר. חובבי אוכל – תתחילו לחסוך.

שף Alchemist בעל כוכב המישלן, רסמוס מונק, משתף פעולה עם SpaceVIP להגשת תפריט מרובה מנות יוקרתי בבלון חלל. Alchemist, המסעדה החדשנית ושוברת הגבולות מקופנהגן, מתאימה רק ל-52 סועדים ומציעה חוויית אוכל סוחפת בת 50 מנות – וזו הסיבה שדווח על רשימת המתנה של 10,000 איש לשולחן. כעת מיזם האוכל החדש ביותר של השף הדני מונק הוא אפילו יותר אקסקלוסיבי ויותר שומט לסתות.

מונק, שזכה בשני כוכבי מישלן ונמצא כבר זמן רב במקום החמישי ברשימת 50 השפים הטובים בעולם, הודיע כי הוא משתף פעולה עם חברות מסעות החלל היוקרתיות, SpaceVIP ו-Space Perspective עבור מה שהוגדר כ"חוויית האוכל הסטרטוספרית הראשונה”. הארוחה תוגש על קפסולת החללית נפטון של Space Perspective ותוגבל לשישה סועדים. כפי שהבנתם, זה יעלה לכם ביוקר: הארוחה והשהייה בת שש השעות בחללית נפטון תעלה בסביבות 495,000 דולר לאדם. בהמשך, כך מבטיחים, המחיר ירד (אם כי אל תצפו לירידה שתתאים לכיסכם).


קשה להסתכל על תג המחיר הזה בפרספקטיבה הנכונה. אם נשווה, המסעדה היקרה ביותר בעלת כוכבי המישלן על פני כדור הארץ היא ה-Ultraviolet של השף פול פאיירט, בעלת שלושה כוכבי המישלן שנמצאת בשנגחאי, שם תפריט הטעימות המלא רק מתחיל בסכום של 1,400 דולר לאדם. גם המנה היקרה ביותר בעולם נכון לכתיבת שורות אלו היא פודינג שוקולד מעוטר זהב, קוויאר ושמפניה מאנגליה שעלותה 35,000 דולר (תכף נספר לכם עליה יותר). כל אלו לא מתקרבים לסעודה שמתוכננת בחלל. עם זאת, במקרה הזה אתם לא משלמים רק על המנה – אלא על החווייה השמיימית כולה.
 

"אנחנו מודעים לכך שמדובר במסע ראשון יקר למדי, אבל אחרי הכל זו ההשקה הראשונה עם חוויית אוכל שכזו", אמר השף הדני מונק ל-Bloomberg. אז מה עוד צפויה בחווייה הזאת מלבד הארוחה היוקרתית? 6 הסועדים יזכו לצפות בזריחה מגובה של 100,000 רגל מעל פני הים, במה שמכונה "קצה החלל". הם ילבשו תלבושות מותאמות של מותג בגדי הסקי הצרפתי היוקרתי Ogier. לפי אתר Spaceship Neptune, לקפסולת החלל יש WiFi כדי לאפשר למוזמנים לשדר בחי את החווייה וליצור קשר עם יקיריהם שנותרו על פני האדמה. לחללית יש גם חדר אמבטיה ובר מלא שיציע הרמת כוסית של שמפניה לסועדים כשתגיע לקצה החלל.

מונק אמר ל-Decanter שאת חלק מהמנות הוא יכין לפני השיגור לחלל והן יחוממו ויעברו גימור ועיטור ב"מטבח המיני" המאובזר של כלי הטיס. הוא אינו חושף בדיוק מה יכלול התפריט אך הוסיף כי המנות עצמן יהיו "חדשניות, מדעיות ופילוסופיות" בהשראת ההיסטוריה של מסע בחלל. הוא אמר: "בחוויה הזו אני רוצה להדגיש את האוכל כחוט המקשר של הקיום האנושי שלנו, וזה יהיה באמת משמעותי להגיש את האוכל תוך התבוננות מטה בעקמומיות של כדור הארץ".

בפוסט באינסטגרם הוסיף כי ההכנסות מהסעודה בחלל ייתרמו ל-Space Prize, ארגון שבסיסו בעיר ניו יורק שמקדם שוויון בין המינים במדע ובטכנולוגיה – כולל מסעות בחלל. "זה הולך להיות מטורף", סיכם מונק בפוסט באינסטגרם. באתר של Space Perspective הוסיפו: "עיצבנו את המסע שלכם כך שיהיה מלהיב וחגיגי, עם מספיק זמן להתבוננות שקטה. אסטרונאוטים מתייחסים להשפעה של צפייה בכדור הארץ מהחלל כשינוי פרדיגמה המשנה לנצח את השקפתם. במשך 6 שעות בלתי נשכחות תגיעו לקצה החלל ותצטרפו לכמה ברי המזל – רק כ-600 איש – שזכו להביט מלמעלה על הבית שלנו".

בשנה שעברה הוכרז מיזם דומה לסעודה בחלל על ידי חברת הנסיעות הצרפתית Zephalto. עם זאת, אז הם הכריזו שהסעודה תהיה פחות יקרה מזו של מונק בחצי מהמחיר. כפי שציינו קודם לכן, המנה היקרה והחדשנית ביותר בעולם שכן ניתנת להשגה היא פודינג שוקולד מאזור כפרי ציורי באנגליה. אחוזת הנופש Lindeth Howe Country House מציעה מפלט שליו מהרחובות ההומים של לונדון. לאורחים מוצעים מבחר של חדרים מצוידים בנדיבות, טיפולים הוליסטיים מפנקים ומסעדת מפורסמת של השף המוערך מארק גילברט.


כך נראה פודינג שוקולד בעלות של 35 אלף דולר

המסעדה המזמינה מציעה מגוון רחב של תענוגות קולינריים כשבשיאם פודינג שוקולד יוצא דופן של השף גילברט בסכום של 35,000 דולר. פודינג השוקולד האלוהי הזה הוא יצירת מופת שנוצרה מארבעה שוקולדים בלגיים איכותיים שונים, מעוצבים בקפידה לצורת ביצת פברז'ה. לאחר מכן, הפודינג הקטיפתי מונח בשכבות מפוארות בג'לי שמפניה עם אפרסק, תפוז וויסקי, מעוטר בעלי זהב אכילים 24 קראט, פרחים בעבודת יד ויהלום 2 קראט. כל הטוב הזה מוגש לצד בקבוק שמפניה וקוויאר מהמדף העליון. בשל המורכבויות הכרוכות בהכנתו, פודינג השוקולד מצריך הזמנה מראש של לפחות שבועיים, מה שמאפשר לשף גילברט מספיק זמן להרכיב ולשכלל את היצירה יוצאת הדופן הזו.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות