ספינג' מרוקאי אסלי

מתכון לספינג מרוקאי אסלי, קל להכנה וממכר. את הספינג' מכינים בדרך כלל בחגים, אבל אנחנו לא קטנוניים ואוהבים להכין אותו כל השנה

זמן הכנה
שעתיים
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שלוש שעות
כשרות
פרווה
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קמח לבן מנופה
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1 כף שטוחה מלח
2 כפות עארק או 2 כפות קוניאק או 2 כפות חומץ (חובה, לא לוותר, מקטין את ספיגת השמן באמצעות הוספת משקה אלכוהולי או חומץ)
4.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים או 1 שקית שימרית
2 כפות גדושות סוכר
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
סוכר, ריבה, דבש, סילאן
אופן הכנה
1 שמים בקערה שמרים, 2 כפות גדושות של סוכר, חצי כוס מים פושרים, מערבבים ונותנים לתערובת לנוח במשך 10 דקות
2 מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, מלח, עראק או חומץ ומים פושרים, לשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד, חלק ומעט דביק
3 מתפיחים את הבצק למשך 10-15 דקות
4 לאחר התפחה של 10-15 דקות מעבדים שוב את הבצק במיקסר או במעבד המזון למשך דקה ומתפיחים שוב 10-15 דקות
5 חוזרים על הפעולה הזאת של לישה והתפחה 3 פעמים נוספות, (סה"כ 5 פעמים, לא לוותר על תהליך זה, זהו הסוד לקבל ספינג' רך, אוורירי ולא כבד)
6 משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל פינג-פונג ומתפיחים 10-15 דקות
7 מחממים שמן עמוק לחום בינוני
8 טיפ של סבתות – שמים בתוך השמן חתיכת גזר וככה שומרים על שמן נקי
9 עם ידיים משומנות לוקחים כל כדור ויוצרים חור בעזרת הבוהן במרכז ובעזרת האצבעות המשומנות ללחוץ מסביב לבצק כדי לקבל חור יפה (צורת בייגלה), מכניסים כל ספינג' לתוך סיר השמן לטיגון עמוק כ-2 דקות מכל צד עד להזהבה יפה
10 מוציאים את הספינג' מהשמן לנייר סופג ומצפים אותו בסוכר משני הצדדים.
11 מגישים חם וניהנים ממתכון לספינג' מרוקאי אסלי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות