קציצות דגים מרוקאיות חגיגיות

מתכון לסיר חגיגי של קציצות דגים ברוטב מרוקאי כמו שתמיד רציתם לדעת להכין של הבלוגר רן חליוה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

קילו דג לבן קצוץ גס (מוסר/בורי)
2 צרורות כוסברה
5 ענפי פטרוזיליה קצוצה
2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
גרידת לימון מלימון אחד
4 כוס פירורי לחם פנקו
כוס קמח
4-5 תפוחי אדמה קלופים
2 פלפל אדום (או שושקה)
כוס פול ירוק
גזר פרוס למקלונים בערך באורך 3 סמ ועובי סנטימטר
צרור בצל ירוק
שיני שום קלופות מראש
פלפלים יבשים (2 מתוקים/ 2 חריפים)
כף גדושה מאוד אריסה
כף גדושה מאוד לימון כבוש
כוס מים
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
כפית כמון
כפית וחצי כורכום
כף סוכר
12 שערות זעפרן
חצי כף מלח
שמן קנולה
אופציונלי: זרעי כוסברה, כמון ושומר כתושים – 3 כפות
אופן הכנה
להכנת הקציצות:
1 מניחים בקערה גדולה קילו דג קצוץ גס, 5 ענפי פטרוזיליה קצוצה, 5 ענפי כוסברה קצוצה, גרידה מלימון אחד, 4 כוס פירורי לחם פנקו, מלח (בנדיבות) פלפל, מעט כמון וכורכום (אופציונלי: 2 כפות – זרעי כוסברה, כמון, שומר כתושים)
2 קוצצים את החלק הלבן של הבצל הירוק, ומטגנים עם מעט שמן זית עד הזהבה ומוסיפים לקערה
3 קוצצים את החלק הירוק ומוסיפים לקערה (חצי כוס)
4 מערבבים הכל ומועכים עם הידיים כדי שתיווצר עיסה דביקה ומכניסים למקרר לשעה
5 בינתיים מבשלים בסיר קטן את מקלוני הגזר עם 2 כוסות מים, מיץ מחצי לימון, חצי כף מלח, חצי כף סוכר. מבשלים עד הרתחה, ומורידים לאש נמוכה. מבשלים 25 דק עד שהגזר רך אך לא מדי
6 לא שופכים את הנוזל שבסיר!!
מכינים את הרוטב:
1 מזלפים רבע כוס שמן לסיר, מניחים בו את רצועות הגמבה, מדליקים אש נמוכה ומבשלים 10 דק עד שהפלפל נראה רך. מגבירים את לאש בינונית, מוסיפים את מקלוני הגזר ומטגנים 5 דקות
2 מפנים את מרכז הסיר ומניחים בו: כף סוכר, כף אריסה, כף לימון כבוש, כף פפריקה מתוקה.
3 מערבבים הכל. מוסיפים את שיני השום הקלופות, העגבניות הקצוצות, הפול הירוק, תפוחי האדמה והפלפלים היבשים (חוצים אותם לחצי). מוסיפים את הנוזל שבשלנו בו את הגזר, ועוד כוס מים. מוסיפים א שארית הכוסברה הקצוצה
4 בקערה קטנה מערבבים היטב 3/4 כוס שמן קנולה, כף פפריקה חריפה, כף פפריקה מעושנת וחצי כף מלח ושופכים לסיר בתנועה מעגלית, שיגיע לכל האזורים
5 מבשלים עד הרתחה, מורידים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה סגור 20 דק בערך. מדיי פעם מערבבים ומשקשים את הסיר
מכינים את הקציצות:
1 מוציאים את המסה מהמקרר, מורחים מעט שמן על הידיים, ומכדררים קציצות בגודל של קצת יותר מכדור פינגפונג. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת. מניחים קמח בקערה, מצפים את הקציצות בקמח, וכשהשמן חם מניחים במחבת ומטגנים. כשהקציצות זהובות מוציאים למסננת (עדיף) או משטח עם נייר סופג
2 את הקציצות מוסיפים לרוטב רק 5 דקות לפני שמגישים לשולחן. דואגים שהרוטב יעטוף אותן מכל הצדדים
מצלחתים:
1 בכל קערה (רחבה) שמים 2-3 קציצות, 2 תפוחי אדמה, מעט פלפים ושום. זולפים 3-4 כפות של רוטב. מזלפים מעט לימון על כל המנה (חובה!!) מפזרים עלי כוסברה ומגישים

לעמוד האינסטגרם של רן חליוה

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות