מדוביק – עוגת דבש שכבות רוסית של מיקי שמו

עוגה המגיעה מהמטבח הרוסי המורכבת משכבות בצק דבש שאי אפשר להפסיק לזלול מתוך "אופים עולם" עם מיקי שמו וירדן הראל – פרק רוסיה.

עוגת מדוביק שכבות דבש של מיקי שמו

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק
3 ביצים
200 גרם (1 כוס) סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
4 כפות דבש
1 כפית סודה לשתייה
500 גרם (½3 כוסות+ 1 כף) קמח
לקרם
200 מל שמנת מתוקה
400 שמנת חמוצה
100 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
ממרח שוקולד השחר קלאסי

מדוביק עוגת דבש שכבות של מיקי שמו
מדוביק עוגת דבש שכבות של מיקי שמו

אופן הכנה

אופן הכנה
מכינים את הבצק
1 מרתיחים דבש וחמאה.
2 מקציפים ביצים, סוכר ומלח למשך 7-8 דקות.
3 מנפים קמח ואבקת סודה לשתייה.
4 מוסיפים את הדבש והחמאה לקציפת הביצים ולבסוף את היבשים.
5 מעבירים למקרר למשך שעה.
6 מחלקים את הבצק ל 5-6 חלקים זהים.
7 מחממים תנור לחום 170 מעלות.
8 מרדדים כל חלק לעובי ½ ס”מ ואופים למשך כ- 8 דקות, מצננים.
מכינים את הקרם
1 מקציפים את המרכיבים יחדיו.
2 מניחים בתבנית בצק אפוי.
3 מורחים שכבה דקה ואחידה של קרם מזלפים נגיעות שוקולד השחר, וכך מרכיבים בזה אחר זה עד גובה התבנית.
4 מקררים כשעה ומגישים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות