מיני בגט צרפתי עם זיתים ללא לישה של קרן אגם

קרן אגם עם מתכון למיני בגטים משגעים שהריח ישגע את כל הבית והשכנים שלכם מתוך תכנית האפייה בערוץ האוכל "קרן אגם אופה מהבית"

2 דירוגים
7 תגובות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

רכיבים ל-9 מיני בגטים:
500 גר' (3.5 כוסות) קמח לחם
5 גר' (כפית) שמרים יבשים
2 כפיות גדושות מלח דק
10 גר' (1 כפית) דבש
360 מ״ל (1.5 כוסות) מי ברז
כוס זיתים ירוקים פרוסים לעיגולים
3-4 קוביות קרח (לא חלק מהמרכיבים של הבצק אלא נועד לשלב הסופי של האפייה)

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
לילה קודם מכינים את הבצק:
1 מניחים את כל חומרי הבצק פרט לזיתים, ובעזרת כף עץ מערבבים מעט ( כ-20 שניות) רק עד לאיחוד של החומרים
2 מוסיפים את הזיתים ושוב מערבבים מעט. במידה והבצק עדיין פירורי מוסיפים מעט מים
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 12-15 שעות במקרר (בעונות קיץ וסתיו) או בטמפרטורת החדר (בעונות חורף ואביב)
למחרת:
1 מחממים תנור ל 225 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2 מניחים בתחתית התנור תבנית מתכת קטנה ומשאירים אותה להתחמם (היא עבור קוביות הקרח)
3 מקמחים משטח עבודה בהמון קמח, ומוציאים את הבצק מהקערה ישירות למשטח ומקמחים את כולו
4 מחלקים את הבצק לתשעה חלקים שווים בגודלם
5 בעזרת הידיים מותחים את הבצק על המשטח המקומח ליצירת עלה ארוך וקצת רחב
6 מקפלים שלישי תחתון של הבצק לאמצע, ומעליו את השליש העליון עד הסוף, כך שהבצק נסגר לגליל קטן
7 הופכים את הבצק כך שהתפר כלפי מטה ומתחילים קצת לעצב עם הידיים, כדי ליצור גליל שהצדדים שלו מעט צרים יותר מהמרכז
8 מניחים את הגליל על תבנית התנור, ובעזרת סכין מאוד חדה, חותכים שני חתכים לאורך הבצק באלכסון
9 כשכל התשעה מוכנים, זורקים לתבנית שבתחתית התנור את קוביות הקרח, ומיד מכניסים את הבגטים לתנור
10 אופים כ 20 דקות עד שהבגטים שחומים
מיני בגט ביתי של קרן אגם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    7 תגובות

    • 7

      יצא מעולה אבל הבגט מאבד מהפריכות

       הי קרן, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים!! הבגט יצא מדהים ומושלם. הבעיה היא שאם הוא נאכל אחרי 5-6 שעות הוא מאבד מהפריכות והרבה הרבה פחות טעים. יש לך עצה איך להשאיר אותו פריך גם מאוחר יותר ביום?
      (אני אורזת בניילון נצמד אחרי שמתקרר)

       הי קרן, קודם כל תודה רבה על מתכונים נפלאים!! הבגט יצא מדהים ומושלם. הבעיה היא שאם הוא נאכל אחרי 5-6 שעות הוא מאבד מהפריכות והרבה הרבה פחות טעים. יש לך עצה איך להשאיר אותו פריך גם מאוחר יותר ביום? (אני אורזת בניילון נצמד אחרי שמתקרר)
      שרון says:
    • 6

      מיני באגט

       יצא מהמם, תודה הייתי שולחת תמונה

       יצא מהמם, תודה הייתי שולחת תמונה
      יונה פסט says:
    • 5

      אפשר להכין כמות כפולה ? כלומר קילו קמח והכפלה של שאר המרכיבים?

       

       
      שיראל says:
    הצג תגובות נוספות