פאי תפוחים קל להכנה
מתכון לפאי תפוחים אישי, כמו בבורגר-ראנץ', הכי קל להכנה שיש
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דקות
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 חבילת בצק עלים מופשר לפי הוראות יצרן
2 תפוחים בינוניים, קלופים
50 גרם סוכר
1 כפית סוכר וניל
1 כפית קינמון
30 גרם חמאה
1 כפית קורנפלור
חצי כוס מים
1 ביצה (חלמון וחלבון מופרדים)
לציפוי: סוכר מערובב בקינמון
אופן הכנה
1 חותכים את התפוחים לקוביות קטנות
2 מניחים במחבת רחבה את התפוחים, מוסיפים חמאה, סוכר, סוכר וניל וקינמון, מערבבים על אש קטנה עד לקירמול
3 מערבבים כוס מים וקורנפלור היטב, עד שאין גושים ומוסיפים לתפוחים
4 מפרידים חלמון וחלבון של ביצה אחת
5 מחממים תנור ל 200 מעלות
6 פורסים על תבנית אפייה עם נייר אפייה מלבנים של בצק עלים
7 מניחים בחלק התחתון כף ממלית התפוחים, מורחים בשולי הבצק חלבון ביצה ומקפלים את הבצק
8 בעזרת מזלג מהדקים את קצוות האפל פאי וקורצים בעזרת סכין פסים בחלק העליון של הבצק, מורחים בחלמון ביצה
9 מפזרים מלמעלה מעט סוכר מעורבב בקינמון
10 חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק ומלית התפוחים
11 מכניסים לתנור ל20 דקות