מיליונר שורטברד – עוגיות חמאה בציפוי קרמל ושוקולד

זה כנראה הקינוח הכי מתוק וטעים שיש, לחובבי השוקולד והקרמל שיושבים על עוגיית שורטברד חמאתית נימוחה

זמן הכנה
שעה
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעתיים וחצי
כשרות
חלבי
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לעוגיית שורטברד:
115 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
60 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון L
140 גרם קמח לבן
4\1 כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
לקרמל:
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
150 ג' סירופ תירס (3/4 כוס)
90 מ"ל מים
180 מ"ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)
150 ג' חמאה
כפית תמצית וניל
כפית מלח
לציפוי גנאש:
100 ג' שוקולד חלב
50 ג' שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה
לבצק:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר, מעבדים במהירות בינונית כשלוש דקות עד לקבלת תערובת אחידה ובהירה
3 מוסיפים את תמצית הוניל והחלמון ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה
4 מוסיפים לתערובת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה
5 משטחים את תערובת הבצק בתחתית תבנית מרופדת בצורה אחידה
6 אופים את הבצק הפריך כ18-20 דקות, עד לקבלת צבע זהוב. מצננים לחלוטין.
מכינים את הקרמל:
1 בקלחת, מניחים יחד שמנת מתוקה וחמאה ועל גבי להבה בינונית ממיסים, מרתיחים ומצננים לטמפרטורה חמימה.
2 מניחים יחד בסיר קטן וגבוה, את המים, הסוכר וסירופ התירס, מערבבים קלות על להבה בינונית, מחממים עד לטמפרטורה של 160 מעלות.
3 כשמגיעים ל 160 מעלות, מורידים מהאש ומחברים בהדרגה בין 2 הנוזלים תוך כדי עירבוב עם כף עץ
4 לאחר האיחוד, מחזירים לכיריים ומחממים עד ל 120 מעלות לקבלת טופי
5 מסירים את הסיר מהכיריים ומערבבים לתוכו את הוניל והמלח,
6 מערבבים היטב בבמשך דקה ויוצקים את הטופי קרמל מעל הבצק המוכן ומצננים להתייצבות במקרר לשעתיים
הגנאש:
1 מחממים על הכיריים שמנת ומוסיפים קוביות שוקולד ומערבבים היטב להמסת השוקולד ויצירת תערובת אחידה
2 יוצקים את הגנאש על גבי שכבת הקרמל שבתבנית ומחירים למקרר להתייצבות למשך כחצי שעה
הגשה:
1 פורסים לקוביות ושומרים בכלי אטום במקרר.
2 מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות