מילפיי ירקות מוסקה של צ'רלי פדידה
אוהבים מוסקה? קבלו את הגרסה הישראלית למנה הכל כך אהובה של צ'רלי פדידה עם תפוח אדמה, סלק, זוקיני, פטריות, בטטה ועוד שלל ירקות מתוך “הפוד טראק של צ’רלי"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 זוקיני ירוק
1 זוקיני צהוב
1 סלק אדום בינוני
4 חצילים בייבי
4 פטריות פורטובלו
1 בטטה קטנה קלופה
2 כוסות שמנת אלפרו
1 תפוח אדמה מסוג דזירה קלוף
צרור עירית קצוצה
0.5 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
תבלין מסאלת דגים של נפטון
מלח במטחנת זכוכית של נפטון
פלפל ארבע עונות במטחנה של נפטון
אופן הכנה
אופן הכנת המנה:
1 פורסים את הירקות דק דק בעזרת מנדולינה יפנית ומניחים כל ירק בנפרד
2 מתבלים כל ירק במלח פלפל ושמן זית
3 מוסיפים לירקות באופן שווה פטרוזיליה
4 בקערה נוספת בוזקים 2 כוסות שמנת, ביצים, תבלין מאסלה דגים של נפטון, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב עד אשר כל המצרכים מתמזגים באופן הומוגני
אופן הרכבת המילפיי:
1 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומהדקים מעט
2 מלקטים את הירקות לפי הצבעים פרוסה אחת מכל ירק ויוצרים חבילת ירקות (כמו קלפים בצבעים שונים) ומסדרים בתבנית אפייה
3 ממשיכים וממלאים את כל התבנית בירקות
4 בוזקים מעל את תערובת השמנת עד לכיסוי מלא של הירקות
5 מכניסים לטאבון בטמפרטורה בינונית למשך כ 25 דקות
6 מוציאים ובעזרת סכין חדה חותכים למנות ומגישים
7 מומלץ לאכול עם סלט ירוקים עשבי תיבול טרי